Foto: iStock

Fyra av fem på väg att missa framtidståget

7 juni, 2016

Omställningen till en digital framtid ställer krav. Både på kunderna och på branschen. Men branschen har en bit kvar i förändringsarbetet konstaterar FAR:s generalsekreterare Dan Brännström.

I sin ledare i Balans nr 6 skriver Dan Brännström att många byråer har passat på att göra FAR:s framtidstest för att se om de kan nominera sig till Årets framtidsbyrå. Men trots detta finns en oro för branschens omställning till en digital framtid.

”Samtidigt tvingas jag konstatera att det är långt ifrån alla redovisnings- och revisionsbyråer som påbörjat ett förändringsarbete med mål och strategier för en digital framtid. På FAR uppfattar vi att cirka 20 procent av byråerna har inlett den angelägna förändringsresan. Med tanke på hur annorlunda framtiden blir ger vi oss inte förrän många fler kliver på tåget. Allt under 100 procent oroar.” skriver Dan Brännström i ledaren och på sin blogg.

För att stötta och hjälpa medlemmarna i omställningsarbetet har FAR gett Kairos Future i uppdrag att ta fram en ny framtidsstudie, och den går under namnet Nyckeln till framtiden.

”Att omställningen ställer nya krav på ledarskapet framkommer i den nya rapporten. Att leda i förändring är inspirerande, men få har erfarenhet av den förändringsledning som kommer att behövas. Och omställningen handlar om så mycket mer än anpassning till ny teknik. Under Branschdagarna tar vi ett första steg och presenterar en konkret handlingsplan för det vi kallar hållbart ledarskap.” skriver Dan Brännström.

Taggar: Årets framtidsbyrå FAR:s framtidstest framtidsstudie

Text: Charlotta Marténg

charlotta.marteng@far.se
Annons
Far Online
Annons

5 frågor och svar om Reko kopplat till lön

28 maj, 2020 Är det bara auktoriserade lönekonsulter som ska följa Reko? Och hur är det med tystnadsplikten?

”Det går faktiskt att påverka systemet”

27 maj, 2020 Helene Agélii, NRF: Internationell standardsättning är en tungrodd process. Men den går att påverka.

ISA är en global produkt medan IFRS är en europeisk

27 maj, 2020 Det finns både likheter och skillnader i hur redovisningsstandarder respektive revisionsstandarder kommer till.

Bokföringsnämnden – ingen vanlig myndighet

27 maj, 2020 Hur styrs Bokföringsnämnden? Balans intervjuar Bokföringsnämndens kanslichef Stefan Pärlhem.

Vem styr över reglerna?

26 maj, 2020 En resa genom maskineriet som tröskar fram lagarna och reglerna för revisions- och rådgivningsbranschen.

WeAudit – framtidens revisionsbyrå tar för sig

20 maj, 2020 Med kärnvärden som modiga, i framkant och innovativa strävar WeAudit efter att revolutionera branschen.

 Upp