iStock

Fyra av fem på väg att missa framtidståget

7 juni, 2016

Omställningen till en digital framtid ställer krav. Både på kunderna och på branschen. Men branschen har en bit kvar i förändringsarbetet konstaterar FAR:s generalsekreterare Dan Brännström.

I sin ledare i Balans nr 6 skriver Dan Brännström att många byråer har passat på att göra FAR:s framtidstest för att se om de kan nominera sig till Årets framtidsbyrå. Men trots detta finns en oro för branschens omställning till en digital framtid.

”Samtidigt tvingas jag konstatera att det är långt ifrån alla redovisnings- och revisionsbyråer som påbörjat ett förändringsarbete med mål och strategier för en digital framtid. På FAR uppfattar vi att cirka 20 procent av byråerna har inlett den angelägna förändringsresan. Med tanke på hur annorlunda framtiden blir ger vi oss inte förrän många fler kliver på tåget. Allt under 100 procent oroar.” skriver Dan Brännström i ledaren och på sin blogg.

För att stötta och hjälpa medlemmarna i omställningsarbetet har FAR gett Kairos Future i uppdrag att ta fram en ny framtidsstudie, och den går under namnet Nyckeln till framtiden.

”Att omställningen ställer nya krav på ledarskapet framkommer i den nya rapporten. Att leda i förändring är inspirerande, men få har erfarenhet av den förändringsledning som kommer att behövas. Och omställningen handlar om så mycket mer än anpassning till ny teknik. Under Branschdagarna tar vi ett första steg och presenterar en konkret handlingsplan för det vi kallar hållbart ledarskap.” skriver Dan Brännström.

Taggar: Årets framtidsbyrå FAR:s framtidstest framtidsstudie

Text: Charlotta Marténg

charlotta.marteng@far.se
 • Frågan om revisionsplikt på nytt i hetluften

  15 oktober, 2021 Det saknas vetenskapligt stöd för att slopad revisionsplikt lett till ökat skattefusk och ekonomisk brottslighet.

  Nordens låga trösklar för revisionsplikt – så skiljer vi oss från övriga EU

  15 oktober, 2021 Revisionsplikten är på tapeten igen i Sverige. Men hur ser det ut i omvärlden?

  ”Tilliten är mer värd än den norska oljefonden”

  15 oktober, 2021 Bevarandet av revisionsplikten är en prioriterad fråga för den norska branschorganisationen.

  Tydligt ökat förtroende för skatterådgivare

  14 oktober, 2021 Företagsledare och politiker har ett tydligt stärkt förtroende för skatterådgivare. Även allmänhetens förtroende pekar uppåt. 

  Inga post- eller heldigitala stämmor efter årsskiftet

  12 oktober, 2021 Den tillfälliga lagen för att underlätta bolagsstämmor kommer inte att förlängas efter årsskiftet.

  Balans får ny webb 21 oktober

  11 oktober, 2021 Charlotta Marténg: Nya Balans webb ger läsaren inspiration, kunskap och bättre möjligheter till långläsning.

   Upp