Foto: Marcus Svensson och Helen Blomstrand är två av Revisorsgruppens fem delägare. Foto: Kalle Magnusson

Revisorsgruppen i Värnamo: ”Vi syns mycket mer nu än tidigare”

24 mars, 2017

– Stoltheten jag kände när jag presenterade vår nya logga för över hundrafemtio personer var väldigt stor, säger Marcus Svensson, revisor, vd och en av fem delägare på Revisorsgruppen i Värnamo. Bytet av varumärkesplattform visar sig hänga intimt samman med byråns resa från trygghet och tradition till något nytt.

Mitt i Värnamo, granne med Posten, Systembolaget och H&M ligger Revisorsgruppens kontor. Kontrasten mot den iskalla februaridagen är slående när man kliver in i lokalerna. På väggen bredvid väntsoffan i receptionen sitter bilder på byråns medarbetare. Och strax efter jag slagit mig ner kommer en av dem, i god fart, nerför spiraltrappan och sträcker fram handen.

– Tjena, det är jag som är Marcus. Vad kul att se dig och välkommen hit.

När vi pratar om var vi ska göra intervjun föreslår Marcus Svensson att vi kan börja med att hänga med på halv tio-fikat. Och där blir vi kvar. För det visar sig snabbt att det är byråns medarbetare man vill prata om. Det är personalen som är en av nycklarna i förändringsresan och framgångarna för byrån.

– I samband med ett generationsskifte på byrån bestämde vi oss för att göra ett nytt avstamp. Vi hade ett strategimöte med hela företaget för ungefär ett och ett halvt år sedan. Innan hade vi gjort en kundenkät bland cirka 30 av våra kundföretag där vi frågade hur de uppfattade vår verksamhet, säger Helen Blomstrand, revisor och delägare.

I entrén till Revisorsgruppen i Värmano ståtar bilder på samtliga medarbetare. Foto: Kalle Magnusson

I entrén till Revisorsgruppen i Värmano ståtar bilder på samtliga medarbetare. Foto: Kalle Magnusson

Mötet blev startskottet för ett nytt sätt att arbeta och synen på företagskulturen ändrades. I stället för att det fanns en tydlig hierarki på kontoret skulle nu alla involveras i arbetet för att skapa delaktighet och engagemang. Organisationen plattades helt enkelt ut.

Den riktning som togs ut och som fortfarande gäller verkar ha gett resultat, både i hårda och mjuka värden. Och det snurrar på fort i verksamheten. Sedan december förra året har man anställt fyra nya medarbetare för att hinna med allt fler förfrågningar och uppdrag som strömmar in till byrån.

– Vi syns mycket mer nu än vi gjorde tidigare. Ryktet sprider sig i bygden och vi har fullt upp med att hinna med, säger Helen Blomstrand.

Texten är en förkortad version av reportaget Från trygghet och tradition till delaktighet och engagemang, som publiceras i Balans nr 4, 2017.

Taggar: revision vår byrå

Text: Mats Rimér

mats.rimer.@far.se
Annons
Far Online
Annons

”Det går faktiskt att påverka systemet”

27 maj, 2020 Helene Agélii, NRF: Internationell standardsättning är en tungrodd process. Men den går att påverka.

ISA är en global produkt medan IFRS är en europeisk

27 maj, 2020 Det finns både likheter och skillnader i hur redovisningsstandarder respektive revisionsstandarder kommer till.

Bokföringsnämnden – ingen vanlig myndighet

27 maj, 2020 Hur styrs Bokföringsnämnden? Balans intervjuar Bokföringsnämndens kanslichef Stefan Pärlhem.

Vem styr över reglerna?

26 maj, 2020 En resa genom maskineriet som tröskar fram lagarna och reglerna för revisions- och rådgivningsbranschen.

WeAudit – framtidens revisionsbyrå tar för sig

20 maj, 2020 Med kärnvärden som modiga, i framkant och innovativa strävar WeAudit efter att revolutionera branschen.

Hallå där… Petra Örjegren – ny ledamot i insynsrådet för SWEDAC

18 maj, 2020 Auktoriserade redovisningskonsulten Petra Örjegren ny ledamot i insynsrådet för Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll. 

 Upp