Foto: iStock

Framtiden i fokus

26 september, 2016

Digitalisering, hållbarhet och andra framtidsfrågor stod på agendan på FAR:s populära branschdagar.

Då är FAR:s branschdagar på Quality Hotel i Solna 22-23 september över för i år. Och vilken succé det var! Cirka 500 deltagare och 20 utställare var på plats. Paneldebatter, seminarier och prisutdelningar avlöste varandra, det fanns möjlighet att testa nya tekniska innovationer på digital safari, gråta en skvätt till Milad Mohammadis tankeväckande inspirationsföreläsning, skratta till komikern Marika Carlsson, prata branschens framtidsfrågor med studien Nyckeln till framtiden som fond och mingla med vänner och branschkollegor från hela landet.

Läs mer: Var hälsad: Framtiden

På FAR:s årsstämma valdes dessutom Magnus Larsson, skatterådgivare på Deloitte, till ny ordförande i FAR.

Årets framtidsbyrå 2016 blev Maroni Redovisningsbyrå och CH Witts pris som Tidningen Balans delar ut i samarbete med PwC varje år gick till Emilia Sörenson för artikeln ”Förtroende för företagsledningen – har reella ekonomiska konsekvenser för kapitalmarknaden”.

Under de två dagarna kunde man även följa aktiviteterna live på FAR:s nylanserade hemsida.

FAR:s Mediehus på plats. Nu kör vi ännu en dag på #farbransch16!

Ett foto publicerat av FAR (@farbransch)

Medan den ena punkten avlöste den andra var deltagarna dessutom mycket aktiva på sociala medier. Under hashtagen #farbransch16 trendade FAR:s branschdagar på Twitter vid flera tillfällen både under torsdagen och fredagen. Även på Facebook och Instagram var aktiviteten hög.

Vinnare av Branschdagarnas sociala medier-tävling blev Athene Group vars representant Johanna Jakobsen kunde ta emot en Apple Watch som vinst för bästa sociala medier-inlägg, efter att hennes fyndiga kollage på Instagram föll en enig jury i smaken.

Sammantaget var det ett par mycket intensiva, givande och roliga dagar. Nu kommer årets Branschdagar att utvärderas inför planeringen av Branschdagarna 2017.

Taggar: branschdagarna CH Witts pris Magnus Larsson Nyckeln till framtiden

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
Annons
Far Online

3 saker att tänka på inför anställningsintervjun

18 september, 2020 Balans har frågar fem stora byråer om vad framgångsrika kandidater bör tänka på inför anställningsintervjun.

Hon är ny ordförande i FAR

18 september, 2020 Åsa Lundvall, EY, är ny ordförande i FAR. Det här är hennes tre fokusområden.

WinWin vinnare Årets framtidsbyrå 2020

17 september, 2020 Innovativt ledarskap och en tydlig affärsmodell. Det gav WinWin Ekonomi segern i Årets framtidsbyrå 2020.

Niclas Hellman tilldelas CH Witts pris 2020

17 september, 2020 CH Witts pris 2020 går till Niclas Hellman. "Fullkomligt lysande" är juryns omdöme om artikeln.

”Yrkesstolthet är viktigt”

16 september, 2020 Sofia Berglin driver enmansbyrå: Lägga tiden på rätt saker efter egen planering de största fördelarna.

Ökad kompetens tack vare medlemskapet

14 september, 2020 På iRevision är icke-ordinarie medlemmar i FAR basmedlemmar. Något Göteborgsbyrån använ­der för att höja kompetensen.

 Upp