Foto: Getty Images

Förtroendet A och O i relationen med kunden

6 juli, 2020

Tinna Bäckman vill tvätta bort stämpeln att det skulle bli krångligare för kunden att anlita en auktoriserad redovisningskonsult: ”Det är ju snarare tvärtom”.

− Det kan låta lite skrämmande för vissa, men auktorisationen tillför ju ett stort värde för kunden. Det handlar bara om att vi måste visa dem det, säger Tinna Bäckman.

Nyligen valde hon att auktorisera sig. Hon arbetar på Stabilisator i Östersund och är stolt över titeln Auktoriserad Redovisningskonsult FAR.

Tinna Bäckman. Foto: Privat

− När jag hade fått min auktorisation valde min chef att dela det på LinkedIn, jag fick mycket positiv respons framför allt från mina kunder, säger hon.

Och det är just gentemot kunderna som Tinna Bäckman tycker att auktorisationen är viktig. I rollen som redovisningskonsult är förtroendet mellan henne och kunden A och O. Auktorisationen ger nu ett kvitto, ett slags kvalitetsstämpel, på hennes kunskaper.

− Ibland har jag pratat med kunder, framför allt mindre företag, som har trott att det blir både dyrare och framför allt krångligare för dem om de anlitar en auktoriserad redovisningskonsult i stället för en icke auktoriserad. Men så är det ju inte! Det är ju snarare tvärtom – vi kan ta bort regelbördan från företagen och ta ett större ansvar. Vi måste lyfta fram att vi har en bredare kunskap som kunden kan tjäna på, säger hon.

Taggar: auktorisation auktoriserad redovisningskonsult

Text: Charlotta Marténg

charlotta.marteng@far.se
Annons
Far Online

3 saker att tänka på inför anställningsintervjun

18 september, 2020 Balans har frågar fem stora byråer om vad framgångsrika kandidater bör tänka på inför anställningsintervjun.

Hon är ny ordförande i FAR

18 september, 2020 Åsa Lundvall, EY, är ny ordförande i FAR. Det här är hennes tre fokusområden.

WinWin vinnare Årets framtidsbyrå 2020

17 september, 2020 Innovativt ledarskap och en tydlig affärsmodell. Det gav WinWin Ekonomi segern i Årets framtidsbyrå 2020.

Niclas Hellman tilldelas CH Witts pris 2020

17 september, 2020 CH Witts pris 2020 går till Niclas Hellman. "Fullkomligt lysande" är juryns omdöme om artikeln.

”Yrkesstolthet är viktigt”

16 september, 2020 Sofia Berglin driver enmansbyrå: Lägga tiden på rätt saker efter egen planering de största fördelarna.

Ökad kompetens tack vare medlemskapet

14 september, 2020 På iRevision är icke-ordinarie medlemmar i FAR basmedlemmar. Något Göteborgsbyrån använ­der för att höja kompetensen.

 Upp