Christian Gustavsson

Fika med Sara Uhlén: ”Intressant förflyttning för både lön och redovisning”

Faktaruta

Sara Uhlén

Vad: Ordförande Strategigrup­pen Redo­visnings- och Lönekonsul­ter FAR. Part­ner, styrelse­ledamot och Auktoriserad Redovis­ningskonsult FAR på Grant Thornton i Stockholm.

27 oktober, 2020

Sara Uhlén är sedan sommaren 2020 ny ordförande för Strategigruppen Redovisnings- och Lönekonsulter FAR. Det här står på agendan.

Vilka frågor är mest aktuella för Strategigruppen närmaste året?
– För det första, att höja marknadens upplevda värde av de auk­toriserade redovisnings- och lönekonsulternas tjänster. Lyssna på kunderna, utöka använ­dandet av effektiva systemlösningar, utveckla rådgivning och kvalitet samt paketera allt på ett attraktivt sätt. För det andra, branschens attraktionskraft. Vi behöver utveckla mer stimulerande arbets­uppgifter, erbjuda modernt ledarskap, utveckla lärandet och anpassa incitamenten. För det tredje, att höja stoltheten och etablera nyttan och fördelarna med att anlita våra konsulter. Det är inte nya frågor, men de behöver fortfarande adresseras.

Hur får vi fler lönekonsulter att bli medlemmar i FAR?
– Vi diskuterar erbjudanden till med­lemsbyråerna för att bli attraktiva på marknaden, mer än till enskilda konsulter. Det är en förflyttning som är intressant när det gäller både lön och redovisning. Det kommer bli svårare att klara allt när du är helt själv då framtidens tjänsteerbjudande i struktur och paketering finns i teamet där rätt kompetenser gör rätt saker och kompletterar varandra.

Vad innebär coronapandemin för Strategigruppens arbete med framtidsfrågorna?
– Under den intensiva våren behövde många företag akut stöd och hjälp i form av rådgiv­ning. Nu går vi in i en höst med stora möjlig­heter att fånga marknadens utökade behov av outsocurcad redovisning och lönefunktion, många upptäckte i våras sin sårbarhet i dessa delar. Däremot vill man inte gärna marknads­föra sig för aggressivt, det passar sig inte i en pandemi. Sammanfattningsvis, ur en kris kommer många möjligheter som gör det lättare att driva förändring. Där är vi nu.

Taggar: auktoriserad lönekonsult auktoriserad redovisningskonsult FAR fika med lön redovisning

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Bolagsverket: ”Högt tryck på digitala lösningar”

  9 april, 2021 Nu har Bolagsverket lämnat in sin slutrapport om digital ingivning av årsredovisningar.

  Om Agoy-affären: ”Roligt, efterlängtat och väntat”

  8 april, 2021 "Startup-bolaget Agoy är en typisk uppköpskandidat för Fortnox." Balans har samlat flera röster om affären.

  Affär: Fortnox blir ny storägare i Agoy

  8 april, 2021 Fortnox köper 30 procent av molnbaserade periodavstämningstjänsten Agoy för 18,5 miljoner kronor. ”En struntsumma."

  Experten: 11 frågor och svar om kapitalförsäkring enligt K2 och K3

  6 april, 2021 Therese Hagström, redovisnings­specialist på Deloitte, reder ut vad som gäller.

  ”Kontrollanten och jag hade en bra dialog”

  31 mars, 2021 Jeanette Westerlund, Auktoriserad Lönekonsult FAR, blev kvalitetskontrollerad för första gången i höstas.

  Tänk på det här inför kvalitetskontroll lön

  30 mars, 2021 Är du Auktoriserad Lönekonsult FAR och ska bli kvalitetskontrollerad? Så kan du förbereda dig.

   Upp