FAR:s branschdagar i förändring

17 maj, 2017

FAR  ändrar upplägget på de årliga branschdagarna. Bland annat blir passen kortare efter önskemål från FAR:s medlemmar. Ständigt aktuella finansministern Magdalena Andersson avslutar eventet med att kommentera höstbudgeten.

Det är bara cirka fyra månader kvar till FAR:s populära branschdagar som i år äger rum 21-22 september på City Conference Centre Folkets Hus i Stockholm. Temat är Mitt i förändringen – och ska spegla den verklighet många revisions- och redovisningsbyråer befinner sig i.

– Årets branschdagar har ett tydligt fokus på HUR. Tidigare år har handlat mycket om vad branschen behöver göra och varför, nu måste vi ta steget vidare och konkretisera hur steget in i det nya affärslandskapet bör se ut. Vad efterfrågar kunderna och hur blir branschen bättre på att leverera det som efterfrågas?, berättar Johanna Svensson, auktoriserad revisor på FAR och en av de ansvariga i projektgruppen för branschdagarna.

Johanna Svensson. Foto: Lieselotte van der Meijs

Johanna Svensson. Foto: Lieselotte van der Meijs

Vad kan deltagarna mer förvänta sig? 

– Deltagarna kommer att få hjälp med hur de kan bygga nya tjänster och vi kommer också att titta på utvecklingen i andra branscher för att dra lärdom av hur de har hanterat stora förändringar och hur de arbetar för att vara attraktiva arbetsgivare.

Läs mer: Digitaliseringsexpert: Branschen måste bli proaktivt rådgivande

Andra frågor som kommer att diskuteras är digitaliseringen. Hur gör man egentligen för att bli digital och vad för digitaliseringen med sig för konsekvenser? I takt med att omvärlden och branschen förändras krävs nya kompetenser.

Läs mer: IT-kompetens och dataanalys viktigt för framtidens revisor

Nytt på branschdagarna är att det tidigare upplägget med långa pass under första dagen är skrotat, något många av FAR:s medlemmar önskat.

– Vi har ett delvis nytt koncept mot tidigare år med kortare pass under dag ett. Dag två finns det möjlighet för deltagaren att själv välja mellan olika seminarier som passar den egna yrkesrollen. Vi har också flera produktutvecklare på plats som ska informera om nyttiga verktyg, säger Johanna Svensson.

– Sen är vi väldigt glada över att Sveriges finansminister Magdalena Andersson avslutar hela eventet med att kommentera höstbudgeten och regeringens arbete mot skatteflykt.

Anmäl dig till FAR:s branschdagar här.

Taggar: branschdagarna FAR

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Steg för steg – rekrytera rätt till egna byrån

  14 juni, 2021 Jonny Boström har presenterat sin satsning. Nyckeln till framgångsrik byrå? Hitta rätt medarbetare och kunder.

  Sena skattedeklarationer beläggs med förseningsavgift

  11 juni, 2021 Lämnas skattedeklarationen in efter 15 juni kommer Skatteverket att ta ut förseningsavgift.

  ”Revisorer och rådgivare bör hålla koll på globala bolagsskatten”

  11 juni, 2021 G7-länderna har kommit överens om strukturen för en global bolagsskatt.

  Ny ordförande med skatt på agendan

  10 juni, 2021 Här är de hetaste skattefrågorna. Balans intervjuar Peter Lindstrand, ny ordförande i FAR:s Strategigrupp Skatt.

  Vill du bli kvalitetskontrollant?

  9 juni, 2021 Nu söker FAR:s kvalitetsnämnd för revisionsverksamhet kvalitetskontrollanter - framför allt i Stockholmsområdet.

  Avhandling: ”Inflytande kan ske på många olika sätt”

  8 juni, 2021 Elina Malmström: Idén att forska på revision ur mindre byråers perspektiv mötte ointresse och motstånd.

   Upp