Jonny Boström inför Talang-juryn. Foto: Gustav Hallén/TV4

FAR-medlemmen Jonny Boström dansar sig in i Talang

19 februari, 2021

Med kostym, portfölj och dansanta steg gör han entré i fredagens avsnitt av TV4:s Talang. Vi ringer upp FAR-medlemmen Jonny Boström för att veta mer.

Han har länge varit verksam i olika roller i revisions- och rådgivningsbranschen och även arbetat som ekonomichef på bank och försäkringsbolag. Men Jonny Boströms hjärta har också alltid klappat extra för dansen, som han lämnade när han bytte stad från Eskilstuna till Uppsala för att börja plugga till civilekonom.

Nu vill 55-åringen krossa bilden av ”revisorer och bokförare som tråkiga gubbar”. På fredag provar han därför sina vingar på scen inför Talang-juryn, på bästa sändningstid på TV4.

Jonny Boström på scen. Foto: Gustav Hallén/TV4.

− Jag söker till Talang för att jag har en stor passion för dans som jag vill visa. Jag vill också skaka om bilden av revisorer och andra i branschen som torra och trista, genom att förmedla att man inte ska döma efter utseendet, säger Jonny Boström till Balans.

I femton år tog han inte ett steg. Men de senaste tjugo åren har han hittat tillbaka till dansen igen. Att ställa sig på scen och agera huvudakt är däremot en förstagångsupplevelse.

− Jag börjar med att säga. ”Jag heter Jonny Boström och jag älskar bokföring.” Sedan kör jag igång, klädd i kostym. Mitt nummer har tre tydliga delar där jag byter känslor och musik, berättar han.

Har många strängar på sin lyra. Foto: Christian Gustavsson

− Jag fick många kommentarer från juryn om min yrkesroll kopplat till det jag gör på scenen, så mycket kan jag säga utan att avslöja för mycket, fortsätter han och skrattar.

Balans har tidigare skrivit om Jonny Boströms resa att skapa en egen byrå från grunden med dansen som ledstjärna. Går Jonny vidare under fredagens avsnitt? Och vad innebär det i så fall för hans framtida verksamhet?

− Bokföring är the shit, det förklarar hela universum. Drömmen är att kombinera det med dans. Nu är jag på god väg att göra det.

Jonny Boström medverkar i Talang på TV4, 19 februari 2021 kl. 20.00.

Taggar: FAR

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Rapportering: ”Det är dags att ta i hand”

  2 juli, 2021 EU:s gröna omställning av ekonomin innebär att hållbarhetsexperterna och redovisningsspecialisterna nu måste samarbeta.

  Modernisering av bokföringslagen – viktigaste punkterna

  2 juli, 2021 En modernisering av bokföringslagen har länge varit på tapeten. Nu har utredningen lämnats till regeringen.

  RI:s nya chefsrevisor: ”Ska inte pilla i detaljer”

  1 juli, 2021 Anna-Karin Brusk Rönnqvist är ny chefsrevisor på Revisorsinspektionen (RI) från 1 juli.

  ”Låt korttidsstödet komma till den nytta som avsågs från början”

  1 juli, 2021 Korttidsstödet har kantats av allvarliga problem - menar Åsa Lundvall och Karin Apelman från FAR.

  ISQM närmar sig – det här ska du ha koll på

  30 juni, 2021 ISQM innebär ett nytt sätt att hantera kvalitetsfrågor på revisionsbyråer.

   Upp