Foto: Getty Images, BDO

”Erfarenhet bästa förberedelsen inför auktorisationen”

9 september, 2019

Drygt två månader kvar till tentamensdatum för auktorisationssugna redovisningskonsulter. Balans ringer upp Fredrik Bäck för att höra hur han förbereder sig.

Det var i april som Balans första gången intervjuade Fredrik Bäck, redovisningskonsult på BDO i Uppsala, om hans jakt på auktorisationen. Efter en intensiv vår och en lång härlig sommar, då han var föräldraledig med sina tre små barn, är han nu åter redo för att koncentrera sig på arbetsvardagen – samt förberedelserna inför auktorisationsprovet för redovisningskonsulter.

– Det blev inte så mycket plugg i somras som jag hade tänkt. Dagarna med en 3-åring, en 2-åring och en 10-månadersbebis var väldigt intensiva. Det var enormt härligt att vara med barnen. Men jag har också saknat jobbet. Nu ser jag fram emot att ta nästa steg, säger Fredrik Bäck.

Utbildning A och O
När Balans når honom är han på kurs med BDO om arbetssätt och metodik. Ytterligare förkovring väntar. Dels en utbildningsvecka i redovisning nivå 3 i arbetsgivarens regi, dels två dagars förberedelsekurs 24–25 september hos FAR inför auktorisationsprovet. Samtliga delar kommer att vara till hjälp när det blir dags för tentamen 7 november.

– Hittills har jag letat fram en mängd gamla prov och exempelsvar. Jag har börjat bläddra i Reko, samt lagt bokmärken i FAR Online, berättar han.

Förväntningarna på förberedelsekursen är höga.

– Jag hoppas att vi utgår från Reko och tar upp exempelfall och praktikfall. Att vi får bra stöd i hur man ska plugga bäst och tips på en metodik att fundera på.

Praktisk erfarenhet viktigt
Att den praktiska erfarenheten och självsäkerheten som sitter i ryggmärgen betyder mycket inför auktorisationsprovet betonar han tydligt. För Fredrik Bäcks del innebär det sex år hos KPMG, innan han bytte arbetsplats till BDO tidigare i år.

– Det känns bra att ha gjort förarbetet genom att ha jobbat med olika företag och branscher under så lång tid. Det kommer nog att märkas. Grundkravet på tre års arbetslivserfarenhet för att göra auktorisationsprovet är enormt viktigt. En del av mina bästa förberedelser är just erfarenheten.

Under hösten följer Balans Fredrik Bäck; från förberedelsekurs till tentamen – med slutmålet att bli auktoriserad redovisningskonsult hos FAR.

Läs mer: ”Att bli auktoriserad har alltid varit ett mål”

Läs mer: Ökad efterfrågan på auktoriserade redovisningskonsulter

Läs mer: Så blir du auktoriserad redovisningskonsult hos FAR

Taggar: auktoriserad redovisningskonsult redovisningskonsult

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons
Annons

Experten reder ut: GDPR – vad händer nu?

20 september, 2019 Sara Orback, föreningsjurist på FAR, reder ut några av de viktigaste frågorna inom GDPR.

Årets framtidsbyrå 2019: Revideco

19 september, 2019 Fem nominerade byråer - men bara en vinnare. Revideco är Årets framtidsbyrå 2019.

Nytt från Akademin belönas med CH Witts pris 2019

19 september, 2019 Carl Svernlöv och Magnus Svernlöv tilldelas CH Witts pris 2019.

Fika med Charlotte Söderlund: Hållbarhet allt oftare på styrelsernas bord

17 september, 2019 FAR:s specialistgrupp för hållbar utveckling ska vägleda revisorer kring lagstadgade hållbarhetsrapporter.

Peter Dahllöf: ”Tänk brett i början”

10 september, 2019 Med nyfikenheten som kompass har Peter Dahllöf hittat fram till sin position.

”Erfarenhet bästa förberedelsen inför auktorisationen”

9 september, 2019 Drygt två månader kvar till examensdatum för auktorisationssugna redovisningskonsulter. Balans ringer upp tentanden Fredrik Bäck.

 Upp