Carl-Magnus Falk. Foto: Agoy

”Det är tuffa tider – men de gynnar oss”

3 juli, 2020

Att utveckla ett webbaserat boksluts- och årsredovisningsprogram är helt rätt i tiden. Det säger auktoriserade revisorn Carl-Magnus Falk som står bakom Agoy. I september lanseras tjänsten.

Carl-Magnus Falk är auktoriserad revisor och företagsrådgivare på revisions- och redovisningsbyrån Falköga. I slutet av förra året kunde Balans berätta om hans nystartade bolag Agoy som har utvecklat ett webbaserat boksluts- och årsredovisningsprogram, vilket enligt egen utsago ska revolutionera branschen.

Målgruppen är redovisningskonsulter, revisorer och företag med 20 och 99 anställda. Lanseringen skulle ske i slutet av april. Så blev det inte. Nytt datum har spikats till den sista september.

Vad hände?
– Det var en total glädjekalkyl av mig. Jag har egentligen ingen erfarenhet av att vara produktägare och driva programvaruprojekt. Vi har behövt hitta ett externt företag för att analysera kod, skalbarhet och struktur. Det är som att göra en teknisk revision och revisionsberättelse av programmet – och sådant investerare frågar efter. Vi har fått in kapital på nästan fyra miljoner på ett halvår och en värdering på 25 miljoner innan vi har lanserats på marknaden. Det är extremt ovanligt och helt magiskt, säger Carl-Magnus Falk.

Agoy är enligt grundaren bäst lämpat för snabba periodbokslut och periodavstämningar, både för redovisningskonsulter och ekonomiavdelningar. Juniora revisorer och konsulter kan göra en stor del av bokslutsarbetet och även sköta en del av kontrollarbetet, då detta är automatiserat. Personer på senior nivå kan se var i bokslutsarbetet de befinner sig och utvärdera vilka särskilda insatser som behöver göras.

Det unga bolaget har precis anställt fyra kodare på heltid och framöver kommer tjänsten även att fungera som ett skatteprogram, med analysverktyg och rapportfunktion.

Vad har coronamånaderna inneburit för utvecklingen av programmet?
– Med den största ödmjukhet för alla entreprenörer som finns därute, det har bara påverkat oss positivt. Marknaden för kodare och utvecklare har havererat, så vi har haft lätt att knyta duktiga programmerare till oss. Vi har inte heller drabbats av svårigheten att hitta investerarare. Alla kan vittna om att digitaliseringen bara ökar. Att utveckla digitala boksluts- och årsredovisningsprogram är så rätt det kan bli just nu. Det är tuffa tider, men de gynnar oss.

Du är dessutom auktoriserad revisor och företagsrådgivare på Falköga. Hur fördelar du tiden mellan dina olika sysselsättningar?
– Just nu jobbar jag hundra procent med Falköga och hundra procent med Agoy. Men med tanke på de yrkesetiska reglerna och allt som krävs av en auktoriserad revisor, så kommer jag att ta ett steg tillbaka när Agoy lanseras och ge all min kraft till Falköga igen. Men för tillfället är jag i allra högsta grad på båda ställen.

Fotnot: I en tidigare text i december skrev Balans att bolaget hette Agoyit. Det har skett ett namnbyte och bolaget heter numera Agoy.

Taggar: digitalisering

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • ”Välkommet besked om arvs- och gåvoskatt”

  24 september, 2021 Klarläggande besked för branschens rådgivare, menar Hans Peter Larsson, skatteansvarig FAR.

  WeAudit vinner Årets framtidsbyrå 2021

  23 september, 2021 Denna gång räckte nomineringen till seger. WeAudit blir Årets framtidsbyrå 2021.

  Henrik Persson vinner CH Witts pris

  23 september, 2021 Henrik Persson, Deloitte, får ta emot CH Witts pris 2021 för bästa artikel i Balans.

  Penningtvätt – flera lagskärpningar på gång

  22 september, 2021 Revisorer behöver bli mycket bättre på att rapportera misstänkt penningtvätt.

  Nyexade ekonomer populära på arbetsmarknaden

  21 september, 2021 Ekonomer som tagit examen får lätt jobb. Nära hälften får arbete innan avslutade studier.

  Höstbudgeten: ”Rådgivare bör följa utvecklingen”

  20 september, 2021 Dessa är fokusområden i höstbudgeten och så ska du som rådgivare tänka inför 2022.

   Upp