Foto: iStock, Saerun Norén

Deskjockeys öppnar nytt i Helsingfors: ”Finland ligger fem år före”

24 april, 2018

Deskjockeys expanderar österut och söker en Country Manager som kan ta sig an verksamheten i Helsingfors. Balans intervjuar byråägaren Peter Rexhammar om framtidsplanerna.

I dagarna gick Deskjockeys, som sysslar med lika delar revision, redovisning och rådgivning, ut med att de söker en Country Manager till det nya kontoret i Helsingfors.

En självklar utveckling av verksamheten som i dag har två finsktalande delägare och därmed även ett tjugotal svenska bolag som är dotterbolag till finska moderbolag.

– Vi har fått lite bättre självförtroende när det gäller att prissätta våra tjänster, tack vare Rob Nixon och andra delen av FAR:s framtidsstudie Nyckeln till framtiden och tänker att vi kan tillföra något med det här nya tankesättet i Finland. Vi vill inte bara erövra dotterbolag utan även finska bolag, säger vd och byråägaren Peter Rexhammar.

Peter Rexhammar. Foto: Saerun Norén

– Som det ser ut nu är en av våra delägare, Anna-Bella Packwood, i Helsingfors och jobbar med våra kunder två dagar varannan vecka. Vi kan lika gärna ha personal på plats som kan ta möten med företagsledningarna där.

1 oktober 2018 hoppas Peter Rexhammar att man har rekryterat en Country Manager med erfarenhet från revision eller redovisning och som ska kunna behärska svenska, engelska och finska i tal och skrift. Hens främsta uppgift blir att ansvara för driften, anställa personal, ta hand om befintliga kunder och få in nya. Med andra ord, få den nya verksamheten att växa.

– Country Managern kommer att dela kontor med en jätteduktig revisor som tidigare har jobbat på PwC i Helsingfors och som vill ha en livligare arbetsplats nu när hon har startat en egen liten byrå, berättar Peter Rexhammar vidare.

Hur ska Country Managern vara för att smälta in i Deskjockeys-andan?

– Det viktigaste är att vara nyfiken. Att vilja göra roliga, nya och annorlunda saker. Det behövs i dag när branschen går igenom stora förändringar. Då måste man tycka att det är kul.

– Finland ligger fem år före Sverige. Exempelvis lagstiftades formatet för e-fakturor i Finland för många år sedan. De har system som är med självgående än i Sverige. Att ta nästa steg i branschen är lättare när tekniken redan finns på plats.

Deskjockeys har i dag cirka tio revisorer och 15 konsulter. 2014 vann byrån FAR:s utmärkelse Årets Framtidsbyrå.

Läs mer: ”Ska du ge råd till kunderna räcker det inte att vara lagom”

Taggar: deskjockeys redovisning revision

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
ANNONS
ANNONS

Enklare för nordiska företag utbyta data

24 september, 2020 Näringsministrar i Norden godkänner färdplan som förenklar samarbete mellan nordiska företag och med myndigheter.

Så syns du maximalt på LinkedIn

23 september, 2020 Hur ska du profilera dig bäst inom branschen? Balans rådfrågar LinkedIn-experten Charlotte Hågård.

Experten: 10 frågor och svar om kapitaltäckning

21 september, 2020 När kan en kapitaltäckningsgaranti användas och vad gäller egentligen? Experten reder ut.

3 saker att tänka på inför anställningsintervjun

18 september, 2020 Balans har frågat fem stora byråer om vad framgångsrika kandidater bör tänka på inför anställningsintervjun.

Hon är ny ordförande i FAR

18 september, 2020 Åsa Lundvall, EY, är ny ordförande i FAR. Det här är hennes tre fokusområden.

WinWin vinnare Årets framtidsbyrå 2020

17 september, 2020 Innovativt ledarskap och en tydlig affärsmodell. Det gav WinWin Ekonomi segern i Årets framtidsbyrå 2020.

 Upp