Foto: Getty Images och Saerun Norén

Deskjockeys om coronakrisen: ”Väntar oss stor tillströmning av nya kunder”

Faktaruta

Deskjockeys är först ut i en serie där Balans har intervjuat de sex byråer som vunnit FAR:s pris Årets framtidsbyrå, för att höra hur de och byråernas kunder tacklar coronakrisen. Deskjockeys blev Årets framtidsbyrå 2014. Här kan du läsa om de andra framtidsbyråerna: framtidsbyråer om coronakrisen

23 april, 2020

Omställningen till automatiserad redovisning kommer att accelerera. Samtidigt kan byråer som baserar sina intäkter på manuell transaktionshantering vänta sig en pressad framtid. Det säger Peter Rexhammar, VD Deskjockeys, om coronakrisens effekter på branschen.

Att vara van vid att arbeta heldigitalt har visat sig vara en stor fördel i samband med coronakrisen. Det kan Peter Rexhammar, auktoriserad revisor och VD Deskjockeys, skriva under på.

− Arbetssättet är så gott som detsamma som tidigare, med den skillnaden att de allra flesta arbetar hemifrån. Eftersom vi arbetat papperslöst i flera år så har vi varit väl förberedda för detta, säger han till Balans.

Peter Rexhammar. Foto: Saerun Norén

Digitala morgonmöten och virtuell fika för den kollegiala andan. Telefon- och videomöten samt visa empati och förståelse för att mildra kundernas oro. Det har varit komponenter hos byrån sedan coronapandemin blev ett faktum. Samtidigt har medarbetaren Per Johansson, Auktoriserad Skatterådgivare FAR, arbetat på för högtryck och är en viktig avlastning för byråns revisorer och konsulter.

En annan coronaeffekt är att Deksjockeys blir kontaktade av nya kunder som vill övergå till en automatiserad onlinebokföring för att i realtid följa resultat och ställning.

− Därmed tror jag att omställningen till automatiserad redovisning kommer att accelerera. För vår egen bransch ser jag en pressad framtid för byråer som baserar sina intäkter på manuell transaktionshantering. Det är många därute som inte gjort läxan utan år efter år stoppat huvudet i sanden och tänkt att molnbaserade redovisningssystem är detsamma som automationer, säger Peter Rexhammar.

En reflektion Deskjockeys-VD:n gör är att både han själv och kollegorna hittills under den pressade perioden har jobbat mer effektivt, då samtliga har sluppit resor till kontoret och ”lite för långa möten”.

− I december är jag säker på att vi kommer ha haft en höst med den största nykundstillströmningen i Deskjockeys historia. En höst där många företag vaknar till och förstår värdet av finansiella rapporter i realtid, i stället för att få rapporter den 12:e i månaden, 42 dagar efter månadsslutet.

Läs mer: Balans bevakning av coronakrisen hittar du här

Tidningen Balans följer utvecklingen av coronaviruset och hur den påverkar dig i din yrkesroll, och på www.far.se samlas alla artiklar från Balans, tidningen Resultat och andra relevanta källor.

Taggar: Årets framtidsbyrå Corona framtidsbyråer om coronakrisen

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
Annons
Far Online
Annons

5 frågor och svar om Reko kopplat till lön

28 maj, 2020 Är det bara auktoriserade lönekonsulter som ska följa Reko? Och hur är det med tystnadsplikten?

”Det går faktiskt att påverka systemet”

27 maj, 2020 Helene Agélii, NRF: Internationell standardsättning är en tungrodd process. Men den går att påverka.

ISA är en global produkt medan IFRS är en europeisk

27 maj, 2020 Det finns både likheter och skillnader i hur redovisningsstandarder respektive revisionsstandarder kommer till.

Bokföringsnämnden – ingen vanlig myndighet

27 maj, 2020 Hur styrs Bokföringsnämnden? Balans intervjuar Bokföringsnämndens kanslichef Stefan Pärlhem.

Vem styr över reglerna?

26 maj, 2020 En resa genom maskineriet som tröskar fram lagarna och reglerna för revisions- och rådgivningsbranschen.

WeAudit – framtidens revisionsbyrå tar för sig

20 maj, 2020 Med kärnvärden som modiga, i framkant och innovativa strävar WeAudit efter att revolutionera branschen.

 Upp