Foto: iStock

Deskjockeys lanserar filialen i Helsingfors: ”Det är fullt ös”

31 augusti, 2018

Nu slår Deskjockeys upp dörrarna till det finska kontoret i Helsingfors. Men byrån nöjer sig inte med det – planer finns på att expandera till fler nordiska länder.

Det var i april som kombibyrån Deskjockeys gick ut med att de sökte en Country Manager till det nya kontoret i Helsingfors.

Då berättade byråägaren Peter Rexhammar för Balans att de hoppades kunna ha personen på plats 1 oktober. Men det har gått snabbare än så. Nu på måndag får Deskjockeys nycklarna till de nya lokalerna och redan 10 september är den finska verksamheten i gång.

Country Manager blir finsk- och engelskspråkiga Carita Nilsson. Hon kommer närmast från Accountor i Helsingfors och har ”gedigen erfarenhet från branschen”.

– Det känns jättespännande. Vi har fullt sjå med att ta hand om de förfrågningar som vi har fått in, så det är fullt ös redan nu. Förväntningarna vi har är att vi ska växa och bli lika stora i Finland som i Sverige, säger Peter Rexhammar när Balans ringer upp.

Peter Rexhammar. Foto: Sofia Hadjipetri Glantz

Anställningsförfarandet, berättar byråchefen vidare, var möjligen något icke-traditionellt. Deskjockeys bad Carita Nilsson komma till kontoret i Stockholm. Där stannade hon sedan hela dagen; fick se verksamheten på nära håll, lära känna ägare och personal, vara med på fikarasten, innan hon återvände till Helsingfors i slutet av dagen. Sedan var det klart. Jobbet var hennes.

– Vi tyckte att hon var en sådan oerhört bra kandidat. Vi har de senaste två åren etablerat oss i Finland och via vårt nätverk hittade vi rätt person.

Carita Nilssons främsta uppgift blir att ansvara för driften, anställa personal, ta hand om befintliga kunder och få in nya. Med andra ord, få den nya verksamheten att växa. Kontoret ligger i det expansiva området Kallio som på senare år genomgått ett ansiktslyft och bland annat lockat unga företagare som startat upp ett gäng verksamheter.

– Från början var det tänkt att hon skulle dela kontor med en revisor, men det hoppar vi över. Carita har kontoret för sig själv. Och två gånger i veckan finns någon på plats från oss på Deskjockeys i Sverige, tillägger Peter Rexhammar.

Deskjockeys har i dag cirka tio revisorer och 15 konsulter. 2014 vann byrån FAR:s utmärkelse Årets Framtidsbyrå.

Och vad händer framöver?

– Vi är redan inne på nästa steg. Vi har börjat jobba med norska dotterbolag, så vi funderar på att öppna kontor i Oslo. Vi tänker hela tiden i termer av etablering och problemlösning. Och det finns även tankar på att starta upp i Malmö/Köpenhamn. Men man kan inte bara starta för att starta. Det måste tajma med mycket annat också, säger Peter Rexhammar.

Balans har sökt Carita Nilsson för en kommentar.

Taggar: Årets framtidsbyrå deskjockeys

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
Annons
Far Online

Senareläggning av informationsplikt för skatterådgivare allt närmare

3 juni, 2020 Riksdagen öppnar upp för att skjuta på införandet av rapporteringsplikten avseende vissa gränsöverskridande arrangemang (DAC6).

RI: Revisorerna väntas få större ansvar för hållbarhet  

2 juni, 2020 Revisorer har låg kunskap inom hållbarhet anser specialister. RI är försiktig med att dra slutsatser.

”Ha inte för bråttom!”

29 maj, 2020 Testa dig fram! Det karriärtipsar Jessica Herrlin - byråledare Baker Tilly Halmstad.

5 frågor och svar om Reko kopplat till lön

28 maj, 2020 Är det bara auktoriserade lönekonsulter som ska följa Reko? Och hur är det med tystnadsplikten?

”Det går faktiskt att påverka systemet”

27 maj, 2020 Helene Agélii, NRF: Internationell standardsättning är en tungrodd process. Men den går att påverka.

ISA är en global produkt medan IFRS är en europeisk

27 maj, 2020 Det finns både likheter och skillnader i hur redovisningsstandarder respektive revisionsstandarder kommer till.

 Upp