iStock

Deklarera digitalt lättare för företag

11 april, 2017

Skatteverket släpper tidigare års deklarationer för företagare digitalt. Nu hoppas myndigheten att fler näringsidkare deklarerar elektroniskt.

För att göra det lättare för de cirka 917 000 svenska företagare att deklarera digitalt finns nu tidigare års deklarationer på Mina sidor på Skatteverkets webbplats. Loggar in gör näringsidkaren genom BankID – vilket av Skatteverket bedöms vara det säkraste sättet att deklarera.

– Risken för att det blir fel minskar väsentligt eftersom överföringar och summeringar görs automatiskt i e-tjänsten. Vi hoppas att ännu fler deklarerar digitalt i år, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Anna Sjöberg. Foto: Jeanette Andersson

Anna Sjöberg. Foto: Jeanette Andersson

Många entreprenörer tar hjälp av en redovisningsbyrå för att deklarera. Om byrån skickar in näringsuppgifterna direkt till Skatteverket är det angeläget att komma ihåg att företagets resultat även ska redovisas i sammanställningen i deklarationen.

De företagare som deklarerar digitalt senast 2 maj, har anmält ett bankkonto och ska få tillbaka pengar på skatten kan få utbetalningen före midsommar.

Viktigt att tänka på:

 • Deklarera i tid
 • Deklarera via e-tjänsten
 • Lämna alla uppgifter/bilagor samtidigt

Du hjälper väl dina kunder att ligga steget före? Resultat vänder sig direkt till företagaren och förklarar komplicerade frågor på ett enkelt sätt. Dina kunder får de senaste nyheterna inom skatt, redovisning och andra företagsaktuella ämnen. Det ger dig möjlighet att ge fler och bättre affärsmässiga råd. Som medlem i FAR ger du bort Resultat till ett rabatterat pris. Om du inte är medlem i FAR kan du välja att prenumerera. Läs mer här.

Taggar: Skatteverket

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • ”Tiden är mogen för en ny standard”

  17 maj, 2021 Harald Jagner om vad olika intressenter har att vinna på en standard för kommunal revision.

  Experten: 13 frågor och svar om revisorns granskning av stödåtgärder

  12 maj, 2021 Revisorns granskning av stödåtgärder inom ramen för ordinarie revision väcker frågor. Kristofer Block reder ut.

  Revisionsbranschen tappar i kundnöjdhet

  11 maj, 2021 Negativ trend vad gäller kundnöjdheten i revisions- och rådgivningsbranschen. Det visar nya siffror från SKI.

  ”Årsredovisningarna speglar att det är en annan finansiell värld vi lever i”

  5 maj, 2021 Lars Östman och Walter Schuster: Årsredovisningarna har både blivit tjockare och ändrat karaktär.

  Redovisningskonsult – så upptäcker du penningtvätt hos kunden

  4 maj, 2021 Så här kan du som redovisningskonsult tänka mer riskbenäget kring penningtvätt.

  Nya hållbarhetslagen är redan gammal – nu höjer EU ribban

  3 maj, 2021 Från och med 2023 måste alla större företag hållbarhetsrapportera enligt en gemensam standard.

   Upp