Foto: Malin Ericsson, Region Gotland

Branschen vill förändra genom Almedalen

Faktaruta

Här hittar du byråernas Almedalsprogram:

Deloitte Almedalen 2016
EY Almedalen 2016
Grant Thornton 2016
KPMG Almedalen 2016
PwC Almedalen 2016
FAR i Almedalen 2016

 

FAKTA OM ALMEDALSVECKAN
Vid Almedalsveckan 2015 medverkade någon politiker på 27 procent av evenemanget.

1645 organisationer var på plats 2015, den största delen av dem var intresseorganisationer.
3465 evenemang genomfördes, största andelen var seminarier.
50 procent av alla evenemang 2015 genomfördes under tisdagen och onsdagen.

 

19 maj, 2016

Hälsa, hållbarhet och innovationer i ett samhälle i förändring. För branschen är det självklart att arrangera seminarier i Almedalsveckan för att visa hur den kan bidra till ett bättre samhälle.

Nedräkningen till Almedalsveckan som hålls 3 till och med 10 juli har börjat. I år medverkar FAR för fjärde året, och ämnen som hållbarhet, korruption och samhällsnyttig skatteplanering återfinns i de seminarier branschorganisationen bjuder in till.

Självkart finns också flera av byråerna i branschen med i Visby. Antingen som arrangörer eller besökare. Gemensamt för dem är att de är överens om att Almedalen är en viktig samhällsarena, både för att delta i debatten och för att träffa kunder.

– Med årets programpunkter vill vi visa på hur vi som firma kan bidra i för samhälle och företag viktiga förändringsprocesser, säger Björn Bergman, kommunikationsdirektör på KPGM.

Susanne Tillqvist är ansvarig partner för EY:s närvaro i Almedalen:

– Allt vi gör ska få företag, verksamheter och organisationer att fungera bättre, det vill säga enklare, smartare och effektivare. Vi gör det genom att delta i samhällsdebatten och därför väljer vi att medverka på en av Sveriges främsta opinionsarenor, Almedalen, säger hon.

EY kommer under två dagar att hålla sex seminarier som rör skola, innovation, entreprenörskap, jämställdhet, hälsa och finansmarknaden. KPMG håller åtta event under tre dagar.

– Vi kommer att presentera resultatet av en idéstudie där vi utreder förutsättningarna för en fast förbindelse mellan Sverige och Finland. Som teknisk lösning undersöks den nya transporttekniken Hyperloop, en teknik som möjliggör svindlande hastigheter på 1 200 kilometer i timmen, säger Björn Bergman.

PwC storsatsar i Almedalen med fler seminarier än någonsin.

– I år har vi 18 stycken, och vi kommer bland annat diskutera kring frågor som digitalisering, hållbarhet, cyber security och e-hälsa. Allt går under temat ”Sveriges konkurrenskraft, vår framtid”, berättar Kristina Hedlund, kommunikationsansvarig på PwC.

Deloitte har valt att som tidigare år samarbeta med Affärsvärlden och Daniel Gadd, projektansvarig för Almedalen hos Deloitte, konstaterar att seminarierna skapar energi och engagemang även i den egna organisationen.

– De teman vi väljer är aktuella samhällsfrågor där vi vill lyfta in näringslivets olika roller för att skapa ett framgångsrikt och konkurrenskraftigt Sverige, säger han.

Förra året var första året för Grant Thornton att delta i Almedalen med eget program. I år finns byrån på plats igen under tre dagar med seminarier, storytelling och paneldiskussioner.

– Det blir andra året för Nationella Entreprenörsdagen, en röd tråd denna dag är hur Sverige kan bli världens bästa entreprenörsland. Vi är väldigt nöjda med vårt program i år och hoppas därför kunna höja nivån ytterligare jämfört med förra året som var vårt ”rookieår”, säger Grant Thorntons kommunikationschef Lisbeth Larsson.

Dessutom hoppas hon att man ska toppa förra årets prestation med att bli det företag som var mest omtalat i sociala medier.

– Då var vi också nominerade till priset Årets Mediegenomslag, så självfallet känner vi pressen på oss nu när vi åker till Almedalen som regerande mästare, säger Lisbeth Larsson med glimten i ögat.

 

 

Taggar: Almedalen Deloitte EY FAR Grant Thornton KPMG PwC

Text: Charlotta Marténg

charlotta.marteng@far.se
Annons
Far Online

”Det är tuffa tider – men de gynnar oss”

3 juli, 2020 Auktoriserade revisorn Carl-Magnus Falk om nya webbaserat boksluts- och årsredovisningsprogram Agoy som ska revolutionera redovisningen.

7 nyheter på hållbarhetsområdet

1 juli, 2020 Taxonomier, handlingsplaner, förordningar och direktiv. Och vad är egentligen New Green Deal?

Har lagkraven höjt kvaliteten? – så svarar hållbarhetsexperterna

30 juni, 2020 Sveriges större bolag har krav på sig att hållbarhetsrapportera. Frågan är om det höjt redovisningskvaliteten.

Hållbarhetsspecialisterna hyllar EU:s taxonomi

29 juni, 2020 EU:s kommande taxonomiförordning kan vara första steget mot ett IFRS för icke-finansiell information.

”Ju mer man ger desto mer får man tillbaka”

26 juni, 2020 En byrå som hjälper andra blir del av attraktionskraften i kampen om bra medarbetare.

Revisorer går mot ny yrkesroll

25 juni, 2020 Färsk studie: Anamma nya tekniska lösningar ett måste om revisorn vill hålla sig a jour.

 Upp