Foto: Maria Haglund, Christer Hagman

Hana Antunovic: Bolagsgranskare på dagen – karateproffs på kvällen

Faktaruta

Har du som är revisor, rådgivare, redovisningskonsult eller lönekonsult ett intresse som du vill dela med dig av i tidningen Balans och på tidningenbalans.se? Mejla oss på tips@tidningenbalans.se och berätta mer! Skriv ”after work” i ämnesraden.

30 mars, 2017

Hon kombinerar karatesparkar med att granska bolag i samband med bokslut. Nu satsar Hana Antunovic, junior associate Grant Thornton, på OS i Tokyo 2020.

Grattis Hana! Tidigare i mars vann du guld i din viktklass i Karate-SM 2017. Hur kommer det sig att du började med karate?

– Tack! Jag började när jag var nio år, så jag har tränat totalt 16 år nu. De senaste tio åren har jag tävlat för svenska landslaget och åkt på SM, EM, VM och andra internationella tävlingar. Det är bland det roligaste med sporten, att jag får resa så mycket och tävla.

Varför fastnade du för karate?

– Ska jag vara helt ärlig tyckte jag inte att det var särskilt kul i början. Föräldrarna pushade på, var väldigt engagerade och skjutsade mig till alla träningar. Efter ett tag, när jag märkte att jag utvecklades, började tävla och fick många nya kompisar, började jag tycka om det. Nu är karaten en livsstil.

Du lägger ner enormt mycket tid på ditt stora intresse?

– Ja, det gör jag. Jag tränar 8 – 10 timmar i veckan. Det blir ett pass om dagen, ibland två, även om jag försöker få en vilodag i veckan. På våren är det mycket tävlingar med landslaget och då är jag borta varje helg många veckor i rad.

Hur ser du på framtiden?

– Karate har precis blivit en OS-sport och det är en idrottares stora dröm är att ta sig till OS. Jag satsar på Tokyo 2020 och till dess kommer jag att köra på elitnivå. Jag slutar nog inte efter det, karate kommer alltid att finnas i mitt liv, men kanske inte med samma intensitet som nu.

Är man karatemästare så är man. Foto: Christer Hagman

Är man karatemästare så är man. Foto: Christer Hagman

Hur fungerar det att kombinera den här intensiva elitnivån med heltidsarbete?

– På Grant Thornton är jag associate och jobbar med revision. Vi jobbar i team och det är mitt jobb att granska bolag löpande och i samband med bokslut. I perioder sitter man mycket ute hos olika kunder. Det är ett väldigt varierande jobb. Visst är karate och revision helt skilda världar, men det är det jag gillar. Jag jobbar hårt, släpper jobbet, skiftar fokus och gör något annat. Det är spännande att byta miljö, åka till Akalla, träna och träffa nya människor.

Vilket är ditt bästa karateminne?

– European Olympic Games 2015 i Baku då jag kom på fjärde plats. Jag kvalade in genom att komma femma på senior EM ett par månader innan. European Olympic Games är som ett mindre OS, där även icke-olympiska sporter får delta. Det var så häftigt att få uppleva detta och bo i en OS-by med tusentals andra atleter. Att komma bland topp 4 i Europa på en så stor tävling är helt klart mitt bästa karateminne!

Har du på något sätt användning av din målmedvetna karateträning inom yrkeslivet?

– Jag har lärt mig väldigt mycket inom karaten som har hjälpt mig, dels när jag pluggade fem år på Handels, dels nu i mitt jobb. Karaten har format mig som person och genomsyrar allt jag gör. Jag har lärt mig att jobba effektivt, strukturerat och att vara uthållig. Jag vet att jag måste få saker gjorda eftersom jag behöver ta mig till träningen efteråt.

Kolliderar världarna ibland?

– Haha, ja. Säg att jag kommer hem från en tävlingshelg och börjar jobba igen på måndagen. Det kan bli lite: ”Ja just det, hur var det här nu då?” Jag var nyligen med om min första högsäsong på jobbet och allt tajmade faktiskt väldigt bra. Även om tävlandet och arbetet skulle kollidera, kan jag ta med mig datorn under tävlingsresorna och jobba. Jag var tydlig redan under intervjun med Grant Thornton hur viktig karaten var för mig.

Läs mer: VM-brons i karate för Grant Thronton-revisor

Taggar: after work Grant Thornton

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
Far Online

Ny HD-dom om mutbrott – var går gränsen?

1 april, 2020 HD har avgjort ett uppmärksammat mål om mutor. IMM samt auktoriserade revisorn Helena Adrian kommenterar.

Välj livsstil – sedan jobb

31 mars, 2020 Roger Zinders har inte låtit jobbet styra hur han lever eller var han bor.

REDO för delat ledarskap

30 mars, 2020 Arbetar nästan helt digitalt och har vuxit från tre till fjorton personer på tre år.

Tillfällig lag ska underlätta bolagsstämmor

26 mars, 2020 Regeringen agerar nu för att bolags- och föreningsstämmor ska kunna genomföras.

Revisorsprovet i maj skjuts fram

25 mars, 2020 Vårens revisorsexamen senareläggs till 18-19 augusti 2020. Det meddelade RI i dag.

Informationsplikt för skatterådgivare kan senareläggas

24 mars, 2020 Införandet av rapporteringsplikt för skatterådgivare kan skjutas fram på grund av coronaepidemin.

 Upp