Foto: Gabriel Liljevall

Björn Elfgren lämnar Wint

5 september, 2018

Björn Elfgren lämnar sin roll som vd på Wint med omedelbar verkan, men kommer att sitta kvar i styrelsen. – Jag lämnar det operativa och kommer att fokusera mer på det strategiska, säger han.

Styrelsen för Wint Group har fattat ett gemensamt beslut att ekonomichefen Daniel Johansson går in som tillförordnad vd i bolaget. Medgrundaren Björn Elfgren lämnar sin post som vd med omedelbar verkan.

Till Balans säger Björn Elfgren att det inte ligger någon dramatik bakom beslutet.

– Det har varit en diskussion en längre tid om hur vi ska ta Wint till nästa nivå, och det har landat i ett bra beslut med ett bra team. Att jag som grundare är kvar i bolaget är självklart, men jag lämnar det operativa och kommer att ha en mer strategisk roll, kommenterar han.

Björn Elfgren blickar alltid framåt. Foto: Gabriel Liljevall

Björn Elfgren säger att en av förklaringarna till Wints framgångar de senaste åren har varit att allt som har gjorts i företaget bygger på ett stort engagemang och ett stort hjärta.

– Alla vill Wints bästa och det här beslutet är det bästa för Wint. Vi har kommit sjukt långt genom att utmana och tänka annorlunda. Det har varit svårt men vi har fått det att funka, säger Björn Elfgren.

Daniel Johansson, som nu tar över som tillförordnad vd, har varit med och byggt upp Wints tjänster från grunden och enligt Björn Elfgren passar det därför bra att han ska fortsätta att tänka nytt och bygga processer för att lyfta Wint till nästa nivå.

– Jag ser mycket positivt på Wints framtid. Vi kommer att fortsätta att jobba stenhårt för att göra det superenkelt att driva företag, kommenterar Daniel Johansson själv i pressmeddelandet.

Wint är en av fem nominerade byråer som har chans att vinna FAR-priset Årets framtidsbyrå 2018. Nyligen berättade förra årets prisvinnare Saldo Redovisning att även de gör ett par rejäla förändringar i företaget, där Matias Aphram som har lett byråns digitala resa blir ny vd.

Läs mer: Björn Elfgren – geni eller galning?

Text: Charlotta Marténg

charlotta.marteng@far.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

Ökad efterfrågan på auktoriserade redovisningskonsulter

17 april, 2019 Allt fler kreditgivare ställer krav. Saknas revisor i bolaget ska det finnas en auktoriserad redovisningskonsult.

Interna diskussioner på KPMG om vd-posten

12 april, 2019 Arbetet med att utse en ny vd på KPMG fortsätter. Ordförande Björn Hallin kommenterar.

Uppsats om IFRS 3 får pris

11 april, 2019 Jasmina Fredelind och Matilda Hellman: Dessa faktorer påverkar valet av goodwill-metod i europeiska företag.

Hallå där… Gunilla Eklöv Alander

9 april, 2019 Forskaren Gunilla Eklöv Alander har skrivit nyutkomna En bok om revision. Balans intervjuar författaren.

Inte utan min mentor

4 april, 2019 Hon var toppstudenten, han den aktade redovisningsspecialisten. Intervju med Pernilla Lundqvist och mentorn Sten-Eric Ingblad.

Experten: Rättvisande bild enligt K2

3 april, 2019 Så ska du tänka för att kunna uppfylla kravet på rättvisande bild enligt K2.

 Upp