Foto: Gabriel Liljevall

Björn Elfgren lämnar Wint

5 september, 2018

Björn Elfgren lämnar sin roll som vd på Wint med omedelbar verkan, men kommer att sitta kvar i styrelsen. – Jag lämnar det operativa och kommer att fokusera mer på det strategiska, säger han.

Styrelsen för Wint Group har fattat ett gemensamt beslut att ekonomichefen Daniel Johansson går in som tillförordnad vd i bolaget. Medgrundaren Björn Elfgren lämnar sin post som vd med omedelbar verkan.

Till Balans säger Björn Elfgren att det inte ligger någon dramatik bakom beslutet.

– Det har varit en diskussion en längre tid om hur vi ska ta Wint till nästa nivå, och det har landat i ett bra beslut med ett bra team. Att jag som grundare är kvar i bolaget är självklart, men jag lämnar det operativa och kommer att ha en mer strategisk roll, kommenterar han.

Björn Elfgren blickar alltid framåt. Foto: Gabriel Liljevall

Björn Elfgren säger att en av förklaringarna till Wints framgångar de senaste åren har varit att allt som har gjorts i företaget bygger på ett stort engagemang och ett stort hjärta.

– Alla vill Wints bästa och det här beslutet är det bästa för Wint. Vi har kommit sjukt långt genom att utmana och tänka annorlunda. Det har varit svårt men vi har fått det att funka, säger Björn Elfgren.

Daniel Johansson, som nu tar över som tillförordnad vd, har varit med och byggt upp Wints tjänster från grunden och enligt Björn Elfgren passar det därför bra att han ska fortsätta att tänka nytt och bygga processer för att lyfta Wint till nästa nivå.

– Jag ser mycket positivt på Wints framtid. Vi kommer att fortsätta att jobba stenhårt för att göra det superenkelt att driva företag, kommenterar Daniel Johansson själv i pressmeddelandet.

Wint är en av fem nominerade byråer som har chans att vinna FAR-priset Årets framtidsbyrå 2018. Nyligen berättade förra årets prisvinnare Saldo Redovisning att även de gör ett par rejäla förändringar i företaget, där Matias Aphram som har lett byråns digitala resa blir ny vd.

Läs mer: Björn Elfgren – geni eller galning?

Text: Charlotta Marténg

charlotta.marteng@far.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

Månadens medlem: Jessika Andersson

15 november, 2018 Dubbla yrkesroller för motorfrälst Pite-bo. Hej Jessika Andersson, Revisionären!

Nöjda kunder ger fler kunder

13 november, 2018 På Revisionsbyrån i Kristianstad gäller kombinationen stort ansvar och mycket frihet. Balans hälsar på.

Fika med Maria Öhman: ”Företagsstyrelser bör ta in externa ledamöter”

9 november, 2018 Styrelsearbete blir allt mer attraktivt. Balans fikar med Styrelseakademien Sveriges vd Maria Öhman.

Svante Forsberg: ”Jag har förlöst sju barn”

8 november, 2018 Det var egentligen en slump att Svante Forsberg hamnade på Deloitte.

Därför flyr revisorsassistenter yrket

7 november, 2018 Så får man framtidens revisorer att återvända till branschen.

Toppbetyg för Balans – så tycker läsarna

5 november, 2018 Balans är väldigt uppskattad av FAR:s medlemmar. Mest intressanta är de yrkesrelaterade artiklarna.

 Upp