Foto: Getty Images

Big4 attraktiv arbetsgivare bland unga

9 september, 2020

Tre av de fyra största i branschen lockar unga som framtida arbetsplats – enligt ny undersökning. 

Närmare 6 200 respondenter har svarat på frågor i undersökningen genomförd av bemanningsföretaget Academic Work i samarbete med Kantar Sifo, där syftet är att hjälpa arbetsgivare förstå morgondagens arbetskraft, så kallade young professionals.

Undersökningen Young Professional Attraction Index 2020 (YPAI) mäter anseende, ett mått som i det här fallet är baserat på arbetsgivarens framgång, rykte samt hur gärna young professionals vill arbeta på företaget.

Revisions- och rådgivningsbranschen representeras av tre aktörer på topp 100-listan; EY (plats 13), KPMG (nya, plats 27), samt PwC (plats 31).

Annica Hedmark. Foto: KPMG

– Det känns såklart jättekul att ta plats bland topp 100. Vi eftersträvar att vara en attraktiv arbetsgivare och det är en mycket viktig del av vårt arbete. Placeringen är ett kvitto på att vi lyckats attrahera en målgrupp som är väldigt värdefull för oss. Att vi dessutom, som enda företag i revisions- och rådgivningsbranschen, tar oss in på ekonomi topp tio gör oss såklart riktigt stolta, säger Annica Hedmark, head of People & Culture på KPMG, till Balans.

Den unga gruppen respondenter rankar alltså KPMG på en 10:e plats på topp 10-listan inom ekonomi, medan EY kvalar in på en 8:e plats på topp 10-listan inom IT.

Anna Svanberg. Foto: EY

– Vi är mycket glada över att rankas högt bland de mest attraktiva arbetsgivarna och vara branschbäst. För oss är unga yrkesverksamma både potentiella medarbetare och uppdragsgivare, därför är det särskilt glädjande att de har en positiv känsla för EY och det vi står för, säger Anna Svanberg, VD och partner på EY i Sverige, och tillägger:

– Det är roligt att vi även finns med på topp-10-listan med de mest attraktiva arbetsgivarna bland unga yrkesverksamma med IT-inriktning, eftersom våra team består av personer med olika kompetenser, vilket är en förutsättning för att följa och stödja våra kunders digitala utveckling.

Vanligtvis byts i genomsnitt tjugofem procent av arbetsgivarna på topp 100-listan ut varje år, som i fallet med nykomlingen KPMG. Att hamna utanför listan beror oftast på att företaget inte har synts eller hörts tillräckligt mycket under det gångna året, analyseras det i rapporten. ”Det kan till och med vara bättre att synas i samband med en kris än att inte synas alls, i det fall krisen hanteras väl”, enligt undersökningen.

Även PwC är nöjda över att vara en av hundra mest attraktiva företag som unga yrkesverksamma vill jobba på.

Simon Fjellner. Foto: PwC

– Att rankas som en eftertraktad arbetsgivare känns som ett väldigt fint kvitto på allt jobb vi gör med och för våra medarbetare. Vi är ju ett kunskapsföretag där kompetenta och engagerade medarbetare är vår absolut viktigaste tillgång. Oavsett hur länge man stannar på PwC, är vår målsättning att man ska känna att det har varit de bästa åren i karriären, säger Simon Fjellner, Employer Brand Manager på PwC.

Taggar: Big 4

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
Annons
Far Online

Experten: 10 frågor och svar om kapitaltäckning

21 september, 2020 När kan en kapitaltäckningsgaranti användas och vad gäller egentligen? Experten reder ut.

3 saker att tänka på inför anställningsintervjun

18 september, 2020 Balans har frågat fem stora byråer om vad framgångsrika kandidater bör tänka på inför anställningsintervjun.

Hon är ny ordförande i FAR

18 september, 2020 Åsa Lundvall, EY, är ny ordförande i FAR. Det här är hennes tre fokusområden.

WinWin vinnare Årets framtidsbyrå 2020

17 september, 2020 Innovativt ledarskap och en tydlig affärsmodell. Det gav WinWin Ekonomi segern i Årets framtidsbyrå 2020.

Niclas Hellman tilldelas CH Witts pris 2020

17 september, 2020 CH Witts pris 2020 går till Niclas Hellman. "Fullkomligt lysande" är juryns omdöme om artikeln.

”Yrkesstolthet är viktigt”

16 september, 2020 Sofia Berglin driver enmansbyrå: Lägga tiden på rätt saker efter egen planering de största fördelarna.

 Upp