Foto: iStock

Balans redaktion: Våra bästa bok- och serietips för sommaren

10 juli, 2018

Sommar, sol, lata dagar – och äntligen tid att hinna ikapp okynnesläsning och alla serier man aldrig mäktar med. Här har Balans redaktion samlat ihop sina bästa bok- och serietips. Trevlig sommar!

Charlotta Marténg

Charlotta Marténg. Foto: Lieselotte van der Meijs

– Passa på att läs (eller läs om!) Fredrik Backmans Min mormor hälsar och säger förlåt och Britt-Marie var här. Så otroligt levande böcker som stannar kvar hos en långt efter att man läst ut dem. Funkar bra både i hängmattan i solen eller i soffan under en filt om det regnar.

Sofia Hadjipetri Glantz

Sofia Hadjipetri Glantz. Foto: FAR

– Har du inte läst Neapelkvartetten av Italiens mest (o)kända författare, pseudonymen Elena Ferrante, är det dags att göra det! Fyra romaner om den komplicerade vänskapen mellan Elena och Lila som växer upp i Neapels skitiga fattigkvarter på 1950-talet och följs åt i ungdomen, vuxenlivet och medelåldern. Där Italiens våldsamma historia vävs in deras tillvaro och där vardagslunk och plötsliga vändningar följs åt om vartannat. Jag blev så pass tagen av böckerna att en del av årets sommarsemester går till just Neapel och ön Ischia, där ju betydande delar av romanerna utspelar sig.

Mats Rimér

Mats Rimér. Foto: Lieselotte van der Meijs

– Jag kan tipsa om Making a murderer på Netflix. En kriminaldokumentär om Steven Avery som släpps ur fängelset efter att ha blivit oskyldigt dömd för sexövergrepp och mordförsök. Otroligt spännande och välgjord serie som berättar en sann – och osannolik – historia som spänner över 30 år. Se den!

Pernilla Halling

Pernilla Halling. Foto: FAR

– Finns det något bättre sätt att koppla av än med en riktigt bra bok? Man sugs in i en annan värld, stannar där ett tag och återvänder sedan till verkligheten med förnyad kraft. Jag kan verkligen rekommendera Fredrik Backmans böcker om Björnstad. De är roliga, sorgliga och allvarliga i en härlig mix. Och språket, ja det är helt enkelt fantastiskt! Väldigt rakt på, men ändå fullt av liknelser och målande beskrivningar. De fungerar på samma sätt som riktigt bra deckare – man måste hela tiden ”bara läsa en sida till”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

Månadens medlem: Jessika Andersson

15 november, 2018 Dubbla yrkesroller för motorfrälst Pite-bo. Hej Jessika Andersson, Revisionären!

Nöjda kunder ger fler kunder

13 november, 2018 På Revisionsbyrån i Kristianstad gäller kombinationen stort ansvar och mycket frihet. Balans hälsar på.

Fika med Maria Öhman: ”Företagsstyrelser bör ta in externa ledamöter”

9 november, 2018 Styrelsearbete blir allt mer attraktivt. Balans fikar med Styrelseakademien Sveriges vd Maria Öhman.

Svante Forsberg: ”Jag har förlöst sju barn”

8 november, 2018 Det var egentligen en slump att Svante Forsberg hamnade på Deloitte.

Därför flyr revisorsassistenter yrket

7 november, 2018 Så får man framtidens revisorer att återvända till branschen.

Toppbetyg för Balans – så tycker läsarna

5 november, 2018 Balans är väldigt uppskattad av FAR:s medlemmar. Mest intressanta är de yrkesrelaterade artiklarna.

 Upp