Foto: iStock

Balans redaktion: Våra bästa bok- och serietips för sommaren

10 juli, 2018

Sommar, sol, lata dagar – och äntligen tid att hinna ikapp okynnesläsning och alla serier man aldrig mäktar med. Här har Balans redaktion samlat ihop sina bästa bok- och serietips. Trevlig sommar!

Charlotta Marténg

Charlotta Marténg. Foto: Lieselotte van der Meijs

– Passa på att läs (eller läs om!) Fredrik Backmans Min mormor hälsar och säger förlåt och Britt-Marie var här. Så otroligt levande böcker som stannar kvar hos en långt efter att man läst ut dem. Funkar bra både i hängmattan i solen eller i soffan under en filt om det regnar.

Sofia Hadjipetri Glantz

Sofia Hadjipetri Glantz. Foto: FAR

– Har du inte läst Neapelkvartetten av Italiens mest (o)kända författare, pseudonymen Elena Ferrante, är det dags att göra det! Fyra romaner om den komplicerade vänskapen mellan Elena och Lila som växer upp i Neapels skitiga fattigkvarter på 1950-talet och följs åt i ungdomen, vuxenlivet och medelåldern. Där Italiens våldsamma historia vävs in deras tillvaro och där vardagslunk och plötsliga vändningar följs åt om vartannat. Jag blev så pass tagen av böckerna att en del av årets sommarsemester går till just Neapel och ön Ischia, där ju betydande delar av romanerna utspelar sig.

Mats Rimér

Mats Rimér. Foto: Lieselotte van der Meijs

– Jag kan tipsa om Making a murderer på Netflix. En kriminaldokumentär om Steven Avery som släpps ur fängelset efter att ha blivit oskyldigt dömd för sexövergrepp och mordförsök. Otroligt spännande och välgjord serie som berättar en sann – och osannolik – historia som spänner över 30 år. Se den!

Pernilla Halling

Pernilla Halling. Foto: FAR

– Finns det något bättre sätt att koppla av än med en riktigt bra bok? Man sugs in i en annan värld, stannar där ett tag och återvänder sedan till verkligheten med förnyad kraft. Jag kan verkligen rekommendera Fredrik Backmans böcker om Björnstad. De är roliga, sorgliga och allvarliga i en härlig mix. Och språket, ja det är helt enkelt fantastiskt! Väldigt rakt på, men ändå fullt av liknelser och målande beskrivningar. De fungerar på samma sätt som riktigt bra deckare – man måste hela tiden ”bara läsa en sida till”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

Ökad efterfrågan på auktoriserade redovisningskonsulter

17 april, 2019 Allt fler kreditgivare ställer krav. Saknas revisor i bolaget ska det finnas en auktoriserad redovisningskonsult.

Interna diskussioner på KPMG om vd-posten

12 april, 2019 Arbetet med att utse en ny vd på KPMG fortsätter. Ordförande Björn Hallin kommenterar.

Uppsats om IFRS 3 får pris

11 april, 2019 Jasmina Fredelind och Matilda Hellman: Dessa faktorer påverkar valet av goodwill-metod i europeiska företag.

Hallå där… Gunilla Eklöv Alander

9 april, 2019 Forskaren Gunilla Eklöv Alander har skrivit nyutkomna En bok om revision. Balans intervjuar författaren.

Inte utan min mentor

4 april, 2019 Hon var toppstudenten, han den aktade redovisningsspecialisten. Intervju med Pernilla Lundqvist och mentorn Sten-Eric Ingblad.

Experten: Rättvisande bild enligt K2

3 april, 2019 Så ska du tänka för att kunna uppfylla kravet på rättvisande bild enligt K2.

 Upp