Foto: Ingela Karlsten

Balans nominerat till Publishingpriset 2017

29 augusti, 2017

Hurra! Balans har gått till final i Publishingpriset 2017 i kategorin medlemstidningar yrke.

Glädjeyra råder på Balans redaktion sedan beskedet om nomineringen till Publishingpriset kom på tisdagen. Priset har delats ut sedan 1990 för lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation.

– Vi är naturligtvis jätteglada över nomineringen! Det ligger hårt slit från en liten redaktion bakom alla våra nummer, där vi synliggör och borrar i viktiga frågor för revisions- och redovisningsbranschen, säger Balans chefredaktör och redaktionschef Pernilla Halling.

Pernilla Halling. Foto: Lieselotte van der Meijs

Publishingpriset, som är fristående från branschens organisationer, är en heltäckande kommunikationstävling och omfattar de flesta etablerade former av kommunikation. Juryn konstaterar att om ett budskap ska nå fram, krävs så mycket mer än god form. Därför bedömer man även textinnehåll och visuellt innehåll.

Numret som branschorganisationen FAR:s medlemstidning tävlar med (Balans nr 6, 2017) täcker vitt skilda ämnen som exempelvis vårens revisionsberättelser, seniorer som håller kontakten och redovisningskonsultens ansvar. Omslagsjobbet om branschens unga – millennials – har rönt viss uppmärksamhet bland medlemmarna.

Balans nr 6, 2017. Nominerat till Publishingpriset 2017 – medlemstidningar yrke.

– Just millennials-numret som vi tävlar med är vi lite extra stolta över. De unga hungriga befinner sig i det omvälvande digitaliserade nuet samtidigt som de blickar mot framtiden. Här kunde vi visa att det har skett ett generationsskifte och att värderingar styr när de väljer arbetsgivare, vilket också är en ögonöppnare för FAR och för de frågor branschorganisationen behöver belysa, säger Pernilla Halling.

Prisutdelningen äger rum på Berns i Stockholm 23 oktober.

Läs det nominerade numret av Balans nr 6, 2017, här.

Taggar: lönekonsult Millennials redovisning revision skatterådgivare

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
Annons
Far Online

Experten: 10 frågor och svar om kapitaltäckning

21 september, 2020 När kan en kapitaltäckningsgaranti användas och vad gäller egentligen? Experten reder ut.

3 saker att tänka på inför anställningsintervjun

18 september, 2020 Balans har frågat fem stora byråer om vad framgångsrika kandidater bör tänka på inför anställningsintervjun.

Hon är ny ordförande i FAR

18 september, 2020 Åsa Lundvall, EY, är ny ordförande i FAR. Det här är hennes tre fokusområden.

WinWin vinnare Årets framtidsbyrå 2020

17 september, 2020 Innovativt ledarskap och en tydlig affärsmodell. Det gav WinWin Ekonomi segern i Årets framtidsbyrå 2020.

Niclas Hellman tilldelas CH Witts pris 2020

17 september, 2020 CH Witts pris 2020 går till Niclas Hellman. "Fullkomligt lysande" är juryns omdöme om artikeln.

”Yrkesstolthet är viktigt”

16 september, 2020 Sofia Berglin driver enmansbyrå: Lägga tiden på rätt saker efter egen planering de största fördelarna.

 Upp