Foto: Erik Hellqvist

baks & co om coronakrisen: ”Kommer påverka företagen under lång tid”

Faktaruta

Balans har i en serie intervjuat de sex byråer som har vunnit FAR:s pris Årets framtidsbyrå, för att höra hur de och byråernas kunder tacklar coronakrisen. baks & co blev Årets framtidsbyrå 2018. Här kan du läsa om de andra framtidsbyråerna: framtidsbyråer om coronakrisen

6 maj, 2020

Under rådande kris är det viktigt att ta kontakt med kunderna, lyssna och vara medmänniska. Det säger Catherine Osbeck, baks & co:s kontorschef i Tranås.

− Det är ju fantastiskt att jobba digitalt när sådant här händer. Det blir ett tillfälle att tänka till på varje kund. Kan vi sköta det på ett ännu smartare sätt för kunden? Vi arbetar också mer hemifrån. Kundbesöken försöker vi i första hand hålla via videolänk och telefon. Vid fysiskt besök gäller förstås Folkhälsomyndighetens rekommendationer, berättar Catherine Osbeck, kontorschef på baks & co i Tranås om att arbeta under coronakrisen.

Catherine Osbeck. Foto: Erik Hellqvist

Byrån erbjuder tjänster inom revision, redovisning och rådgivning och har fyra kontor; Tranås, Linköping, Vimmerby och Eksjö, med totalt cirka 60 medarbetare. Kunderna finns inom alla branscher och är främst ägarledda företag.

− Vi finns tillhands för rådgivning och gemensamt funderande inför beslut som kanske tvingas fram i spåren av smittorisk och försiktighetsåtgärder. Kunderna undrar exempelvis vad krispaketet innebär för dem gällande personal och fortsatt drift, säger Catherine Osbeck.

− Coronakrisen kommer att påverka företagen en lång tid framöver. Hur lång tid är svårt att säga beroende på vilka åtgärder som kommer vidtas. Därför är det viktigt att ta kontakt för att mildra deras oro, lyssna och vara medmänniska. Vi fixar detta tillsammans, fortsätter hon.

baks & co ingår i Tranås Uniteds nya supportpaket till företagare, där byrån tillsammans med andra samarbetspartners stöttar det lokala näringslivet.

− Det har varit en turbulent start på året där våra kunder mer än någonsin behöver oss. I december hoppas vi kunna säga att krisläget för företag och människor är över!, säger Catherine Osbeck.

Läs mer: Balans bevakning av coronakrisen hittar du här

Tidningen Balans följer utvecklingen av coronaviruset och hur den påverkar dig i din yrkesroll, och på www.far.se samlas alla artiklar från Balans, tidningen Resultat och andra relevanta källor.

Taggar: Årets framtidsbyrå Corona framtidsbyråer om coronakrisen

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
ANNONS
ANNONS

Enklare för nordiska företag utbyta data

24 september, 2020 Näringsministrar i Norden godkänner färdplan som förenklar samarbete mellan nordiska företag och med myndigheter.

Så syns du maximalt på LinkedIn

23 september, 2020 Hur ska du profilera dig bäst inom branschen? Balans rådfrågar LinkedIn-experten Charlotte Hågård.

Experten: 10 frågor och svar om kapitaltäckning

21 september, 2020 När kan en kapitaltäckningsgaranti användas och vad gäller egentligen? Experten reder ut.

3 saker att tänka på inför anställningsintervjun

18 september, 2020 Balans har frågat fem stora byråer om vad framgångsrika kandidater bör tänka på inför anställningsintervjun.

Hon är ny ordförande i FAR

18 september, 2020 Åsa Lundvall, EY, är ny ordförande i FAR. Det här är hennes tre fokusområden.

WinWin vinnare Årets framtidsbyrå 2020

17 september, 2020 Innovativt ledarskap och en tydlig affärsmodell. Det gav WinWin Ekonomi segern i Årets framtidsbyrå 2020.

 Upp