Erik Hellqvist

baks & co om coronakrisen: ”Kommer påverka företagen under lång tid”

Faktaruta

Balans har i en serie intervjuat de sex byråer som har vunnit FAR:s pris Årets framtidsbyrå, för att höra hur de och byråernas kunder tacklar coronakrisen. baks & co blev Årets framtidsbyrå 2018. Här kan du läsa om de andra framtidsbyråerna: framtidsbyråer om coronakrisen

6 maj, 2020

Under rådande kris är det viktigt att ta kontakt med kunderna, lyssna och vara medmänniska. Det säger Catherine Osbeck, baks & co:s kontorschef i Tranås.

− Det är ju fantastiskt att jobba digitalt när sådant här händer. Det blir ett tillfälle att tänka till på varje kund. Kan vi sköta det på ett ännu smartare sätt för kunden? Vi arbetar också mer hemifrån. Kundbesöken försöker vi i första hand hålla via videolänk och telefon. Vid fysiskt besök gäller förstås Folkhälsomyndighetens rekommendationer, berättar Catherine Osbeck, kontorschef på baks & co i Tranås om att arbeta under coronakrisen.

Catherine Osbeck. Foto: Erik Hellqvist

Byrån erbjuder tjänster inom revision, redovisning och rådgivning och har fyra kontor; Tranås, Linköping, Vimmerby och Eksjö, med totalt cirka 60 medarbetare. Kunderna finns inom alla branscher och är främst ägarledda företag.

− Vi finns tillhands för rådgivning och gemensamt funderande inför beslut som kanske tvingas fram i spåren av smittorisk och försiktighetsåtgärder. Kunderna undrar exempelvis vad krispaketet innebär för dem gällande personal och fortsatt drift, säger Catherine Osbeck.

− Coronakrisen kommer att påverka företagen en lång tid framöver. Hur lång tid är svårt att säga beroende på vilka åtgärder som kommer vidtas. Därför är det viktigt att ta kontakt för att mildra deras oro, lyssna och vara medmänniska. Vi fixar detta tillsammans, fortsätter hon.

baks & co ingår i Tranås Uniteds nya supportpaket till företagare, där byrån tillsammans med andra samarbetspartners stöttar det lokala näringslivet.

− Det har varit en turbulent start på året där våra kunder mer än någonsin behöver oss. I december hoppas vi kunna säga att krisläget för företag och människor är över!, säger Catherine Osbeck.

Läs mer: Balans bevakning av coronakrisen hittar du här

Tidningen Balans följer utvecklingen av coronaviruset och hur den påverkar dig i din yrkesroll, och på www.far.se samlas alla artiklar från Balans, tidningen Resultat och andra relevanta källor.

Taggar: Årets framtidsbyrå Corona framtidsbyråer om coronakrisen

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Framtidens skattelöften banar väg för auktorisationen

  27 januari, 2021 Johanna Andersson och Joakim Sköld är två av branschens unga som brinner för skatterådgivarnas auktorisation.

  Programvarubolagens lista inför nya bokföringslagen – det här vill de

  26 januari, 2021 Flera programvaruleverantörer i gemensam skrivelse. Vi har listan.

  Lagkrav på digital inlämning av årsredovisning i sommar

  26 januari, 2021 Redan 1 juli 2021 föreslås digitalt inlämnade årsredovisningar bli obligatoriskt. Det framgår av Bolagsverkets hemställan.

  BDO:s VD ryter till efter jämställdhetsrapport: ”Missar kvinnors affärsidéer”

  25 januari, 2021 Drygt 30 procent av företagen i Sverige startas av kvinnor - en bottennotering.

  5 tips – tänk på det här inför kvalitetskontroll skatt

  21 januari, 2021 Har du blivit kallad till kvalitetskontroll skatt? Så här förbereder du dig på bästa sätt.

  ”Kvalitetskontrollerna hjälper både byrån och den enskilde”

  21 januari, 2021 Kvalitetskontrollerna hjälper alla att bli bättre. Intervju med Cecilia Arrhenius, kvalitetskontrollant skatt.

   Upp