Foto: Erik Hellqvist

baks & co om coronakrisen: ”Kommer påverka företagen under lång tid”

Faktaruta

Balans har i en serie intervjuat de sex byråer som har vunnit FAR:s pris Årets framtidsbyrå, för att höra hur de och byråernas kunder tacklar coronakrisen. baks & co blev Årets framtidsbyrå 2018. Här kan du läsa om de andra framtidsbyråerna: framtidsbyråer om coronakrisen

6 maj, 2020

Under rådande kris är det viktigt att ta kontakt med kunderna, lyssna och vara medmänniska. Det säger Catherine Osbeck, baks & co:s kontorschef i Tranås.

− Det är ju fantastiskt att jobba digitalt när sådant här händer. Det blir ett tillfälle att tänka till på varje kund. Kan vi sköta det på ett ännu smartare sätt för kunden? Vi arbetar också mer hemifrån. Kundbesöken försöker vi i första hand hålla via videolänk och telefon. Vid fysiskt besök gäller förstås Folkhälsomyndighetens rekommendationer, berättar Catherine Osbeck, kontorschef på baks & co i Tranås om att arbeta under coronakrisen.

Catherine Osbeck. Foto: Erik Hellqvist

Byrån erbjuder tjänster inom revision, redovisning och rådgivning och har fyra kontor; Tranås, Linköping, Vimmerby och Eksjö, med totalt cirka 60 medarbetare. Kunderna finns inom alla branscher och är främst ägarledda företag.

− Vi finns tillhands för rådgivning och gemensamt funderande inför beslut som kanske tvingas fram i spåren av smittorisk och försiktighetsåtgärder. Kunderna undrar exempelvis vad krispaketet innebär för dem gällande personal och fortsatt drift, säger Catherine Osbeck.

− Coronakrisen kommer att påverka företagen en lång tid framöver. Hur lång tid är svårt att säga beroende på vilka åtgärder som kommer vidtas. Därför är det viktigt att ta kontakt för att mildra deras oro, lyssna och vara medmänniska. Vi fixar detta tillsammans, fortsätter hon.

baks & co ingår i Tranås Uniteds nya supportpaket till företagare, där byrån tillsammans med andra samarbetspartners stöttar det lokala näringslivet.

− Det har varit en turbulent start på året där våra kunder mer än någonsin behöver oss. I december hoppas vi kunna säga att krisläget för företag och människor är över!, säger Catherine Osbeck.

Läs mer: Balans bevakning av coronakrisen hittar du här

Tidningen Balans följer utvecklingen av coronaviruset och hur den påverkar dig i din yrkesroll, och på www.far.se samlas alla artiklar från Balans, tidningen Resultat och andra relevanta källor.

Taggar: Årets framtidsbyrå Corona framtidsbyråer om coronakrisen

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
Annons
Far Online
Annons

5 frågor och svar om Reko kopplat till lön

28 maj, 2020 Är det bara auktoriserade lönekonsulter som ska följa Reko? Och hur är det med tystnadsplikten?

”Det går faktiskt att påverka systemet”

27 maj, 2020 Helene Agélii, NRF: Internationell standardsättning är en tungrodd process. Men den går att påverka.

ISA är en global produkt medan IFRS är en europeisk

27 maj, 2020 Det finns både likheter och skillnader i hur redovisningsstandarder respektive revisionsstandarder kommer till.

Bokföringsnämnden – ingen vanlig myndighet

27 maj, 2020 Hur styrs Bokföringsnämnden? Balans intervjuar Bokföringsnämndens kanslichef Stefan Pärlhem.

Vem styr över reglerna?

26 maj, 2020 En resa genom maskineriet som tröskar fram lagarna och reglerna för revisions- och rådgivningsbranschen.

WeAudit – framtidens revisionsbyrå tar för sig

20 maj, 2020 Med kärnvärden som modiga, i framkant och innovativa strävar WeAudit efter att revolutionera branschen.

 Upp