Erik Hellqvist

baks & co om coronakrisen: ”Kommer påverka företagen under lång tid”

Faktaruta

Balans har i en serie intervjuat de sex byråer som har vunnit FAR:s pris Årets framtidsbyrå, för att höra hur de och byråernas kunder tacklar coronakrisen. baks & co blev Årets framtidsbyrå 2018. Här kan du läsa om de andra framtidsbyråerna: framtidsbyråer om coronakrisen

6 maj, 2020

Under rådande kris är det viktigt att ta kontakt med kunderna, lyssna och vara medmänniska. Det säger Catherine Osbeck, baks & co:s kontorschef i Tranås.

− Det är ju fantastiskt att jobba digitalt när sådant här händer. Det blir ett tillfälle att tänka till på varje kund. Kan vi sköta det på ett ännu smartare sätt för kunden? Vi arbetar också mer hemifrån. Kundbesöken försöker vi i första hand hålla via videolänk och telefon. Vid fysiskt besök gäller förstås Folkhälsomyndighetens rekommendationer, berättar Catherine Osbeck, kontorschef på baks & co i Tranås om att arbeta under coronakrisen.

Catherine Osbeck. Foto: Erik Hellqvist

Byrån erbjuder tjänster inom revision, redovisning och rådgivning och har fyra kontor; Tranås, Linköping, Vimmerby och Eksjö, med totalt cirka 60 medarbetare. Kunderna finns inom alla branscher och är främst ägarledda företag.

− Vi finns tillhands för rådgivning och gemensamt funderande inför beslut som kanske tvingas fram i spåren av smittorisk och försiktighetsåtgärder. Kunderna undrar exempelvis vad krispaketet innebär för dem gällande personal och fortsatt drift, säger Catherine Osbeck.

− Coronakrisen kommer att påverka företagen en lång tid framöver. Hur lång tid är svårt att säga beroende på vilka åtgärder som kommer vidtas. Därför är det viktigt att ta kontakt för att mildra deras oro, lyssna och vara medmänniska. Vi fixar detta tillsammans, fortsätter hon.

baks & co ingår i Tranås Uniteds nya supportpaket till företagare, där byrån tillsammans med andra samarbetspartners stöttar det lokala näringslivet.

− Det har varit en turbulent start på året där våra kunder mer än någonsin behöver oss. I december hoppas vi kunna säga att krisläget för företag och människor är över!, säger Catherine Osbeck.

Läs mer: Balans bevakning av coronakrisen hittar du här

Tidningen Balans följer utvecklingen av coronaviruset och hur den påverkar dig i din yrkesroll, och på www.far.se samlas alla artiklar från Balans, tidningen Resultat och andra relevanta källor.

Taggar: Årets framtidsbyrå Corona framtidsbyråer om coronakrisen

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Frågan om revisionsplikt på nytt i hetluften

  15 oktober, 2021 Det saknas vetenskapligt stöd för att slopad revisionsplikt lett till ökat skattefusk och ekonomisk brottslighet.

  Nordens låga trösklar för revisionsplikt – så skiljer vi oss från övriga EU

  15 oktober, 2021 Revisionsplikten är på tapeten igen i Sverige. Men hur ser det ut i omvärlden?

  ”Tilliten är mer värd än den norska oljefonden”

  15 oktober, 2021 Bevarandet av revisionsplikten är en prioriterad fråga för den norska branschorganisationen.

  Tydligt ökat förtroende för skatterådgivare

  14 oktober, 2021 Företagsledare och politiker har ett tydligt stärkt förtroende för skatterådgivare. Även allmänhetens förtroende pekar uppåt. 

  Inga post- eller heldigitala stämmor efter årsskiftet

  12 oktober, 2021 Den tillfälliga lagen för att underlätta bolagsstämmor kommer inte att förlängas efter årsskiftet.

  Balans får ny webb 21 oktober

  11 oktober, 2021 Charlotta Marténg: Nya Balans webb ger läsaren inspiration, kunskap och bättre möjligheter till långläsning.

   Upp