Susanna Carlberg, Auktoriserad Lönekonsult FAR på BDO

Auktoriserad lönekonsult vinner pris: ”Jätteroligt att lönekonsultrollen lyfts fram”

10 december, 2020

Hyllningar till lönekonsulterna. Susanna Carlberg, Auktoriserad Lönekonsult FAR på BDO, får utmärkelsen Årets Lönekonsult.

Det var en överraskad Susanna Carlberg som tog emot priset Årets Lönekonsult Silver på QBIS Partner Awards 2020. Hon hade nämligen själv nominerat flera av sina kollegor när hon fick reda på att även hon nominerats. Nu när hon har vunnit hyllar hon sina medarbetare.

– Det känns jättekul! Så oväntat. När jag läste motiveringen från mina kollegor blev jag både rörd och glad. Sedan är det fantastiskt roligt att lönekonsulrollen lyfts fram och att det viktiga jobb vi gör uppmärksammas, säger Susanna Carlberg, Auktoriserad Lönekonsult FAR och Gruppchef Lön på BDO:s Nyköpingskontor.

Delar av motiveringen lyder: Susanna är oerhört engagerad och besitter dessutom stort kunskap inom löneområdet. Hon hjälper gärna sina kollegor i löneteamet, samtidigt som hon levererar lönetjänster av högsta kvalitet till kunderna.

Glad prisvinnare! Susanna Carlberg brinner för att ge lönekonsulter ökad status. Foto: BDO

I dag ansvarar Susanna Carlberg över de sex lönekonsulterna på kontoret i Nyköping och har under året varit engagerad både som kursledare och i ett internt projekt för att ta fram standardiserade och dokumenterade processer för uppstart av lönekunder. Hon säger sig ”alltid haft fallenhet för siffror, struktur och regler”.

Efter tio år som lönekonsult, varav de senaste fyra åren på BDO, ser prisvinnaren både hur yrkesrollen och synen på lönekonsultens arbete har förändrats till det bättre.

– Vi är en egen yrkesgrupp och vi gör ett viktigt jobb. Det har kommit fler lönekonsultutbildningar och outsourcingen inom lön växer enormt. Lönehantering är ett komplext område och sårbart på företaget, att se till att alla anställda får rätt lön i rätt tid. Det har också blivit ett eget affärsområde, påtalar Susanna Carlberg.

För två år sedan klarade hon godkänt på lönekonsultexamen och kan därför även titulera sig Auktoriserad Lönekonsult FAR.

– Det är en kvalitetsstämpel för det arbete vi gör och det är bra för byrån, som också uppmuntrar med pluggtid. Jag brukar pusha mina kollegor att bli auktoriserade. Man upprätthåller sina kunskaper och ser till att vidareutbilda sig, säger Susanna Carlberg, och avslutar:

– Jag brinner verkligen för att ge lönekonsulter ökad status!

Läs mer: 64 nya auktoriserade redovisnings- och lönekonsulter

Taggar: auktoriserad lönekonsult lönekonsult

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Rapportering: ”Det är dags att ta i hand”

  2 juli, 2021 EU:s gröna omställning av ekonomin innebär att hållbarhetsexperterna och redovisningsspecialisterna nu måste samarbeta.

  Modernisering av bokföringslagen – viktigaste punkterna

  2 juli, 2021 En modernisering av bokföringslagen har länge varit på tapeten. Nu har utredningen lämnats till regeringen.

  RI:s nya chefsrevisor: ”Ska inte pilla i detaljer”

  1 juli, 2021 Anna-Karin Brusk Rönnqvist är ny chefsrevisor på Revisorsinspektionen (RI) från 1 juli.

  ”Låt korttidsstödet komma till den nytta som avsågs från början”

  1 juli, 2021 Korttidsstödet har kantats av allvarliga problem - menar Åsa Lundvall och Karin Apelman från FAR.

  ISQM närmar sig – det här ska du ha koll på

  30 juni, 2021 ISQM innebär ett nytt sätt att hantera kvalitetsfrågor på revisionsbyråer.

   Upp