iStock

Succé för lönekonsulterna på FAR – så gick det på auktorisationsprovet

15 maj, 2017

Historiskt glädjebesked! Samtliga lönekonsulter som skrev examensprovet i maj för att bli auktoriserade på FAR har fått godkänt.

Som Balans tidigare rapporterat i flera artiklar har FAR haft stort fokus på den första kullen lönekonsulter som har jagat sin auktorisation.

Efter den sex timmar långa vatten- och godisstinna tentamen 4 maj är det nu klart: Samtliga tio lönekonsulter som skrev provet har fått godkänt.

– Det var ett ambitiöst gäng. Alla hade gått förberedelsekursen och pluggat ordentligt inför tentamen. Vi är jättestolta över dem!, säger Camilla Carlsson på FAR som suttit med i projektgruppen.

För att klara examen behövde tentanderna få 50 procent rätt på var och ett av de fyra delproven och 75 procent på totala provet. Från och med 12 maj får samtliga tio godkända titulera sig auktoriserade lönekonsulter.

De tio är historiska på flera sätt. Inte nog med att de blir FAR:s första auktoriserade lönekonsulter, de är också de första på FAR som skrivit auktorisationsprov digitalt.

Nu härnäst väntar diplomutdelning på auktorisationsdagen 31 maj.

– Dagen kommer förutom den självklara diplomutdelningen även bjuda på mingel, nätverkande och spännande föreläsningar kring aktuella frågor. Ur innehållet kan nämnas framtidsfokus och digitalisering, förändringarna i PUL och framgångsfaktorer inom sociala medier. Vi utlovar en riktigt rolig och intressant dag som man inte vill missa!, har projektgruppens ordförande Micaela Bingström tidigare berättat.

Taggar: auktoriserad lönekonsult

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Rapportering: ”Det är dags att ta i hand”

  2 juli, 2021 EU:s gröna omställning av ekonomin innebär att hållbarhetsexperterna och redovisningsspecialisterna nu måste samarbeta.

  Modernisering av bokföringslagen – viktigaste punkterna

  2 juli, 2021 En modernisering av bokföringslagen har länge varit på tapeten. Nu har utredningen lämnats till regeringen.

  RI:s nya chefsrevisor: ”Ska inte pilla i detaljer”

  1 juli, 2021 Anna-Karin Brusk Rönnqvist är ny chefsrevisor på Revisorsinspektionen (RI) från 1 juli.

  ”Låt korttidsstödet komma till den nytta som avsågs från början”

  1 juli, 2021 Korttidsstödet har kantats av allvarliga problem - menar Åsa Lundvall och Karin Apelman från FAR.

  ISQM närmar sig – det här ska du ha koll på

  30 juni, 2021 ISQM innebär ett nytt sätt att hantera kvalitetsfrågor på revisionsbyråer.

   Upp