Foto: Kristofer Hedlund

Artikel om kommunal årsredovisning belönas med CH Witts pris

Faktaruta

I juryn ingår:

Peter Clemedtson, ordförande CH Witts pris.
Peter Malmqvist, chefsanalytiker Remium.
Ewa Fallenius, civilekonom.
Magnus Larsson, FAR:s ordförande och auktoriserad skatterådgivare, Deloitte.

21 september, 2017

CH Witts pris 2017 tilldelas Jörgen Carlsson, Mattias Haraldsson och Niklas Sandell för artikeln ”Behovet av en utvecklad finansiell analys i kommuners årsredovisningar – och en utvecklad kommunal styrning”.

Inför årets utdelning av CH Witts pris hade juryn nominerat fyra artiklar. De som till slut tog hem segern var Jörgen Carlsson, Mattias Haraldsson och Niklas Sandell, som representerade trion, för artikeln Behovet av en utvecklad finansiell analys i kommuners årsredovisningar – och en utvecklad kommunal styrning (Balans nr 3, 2017).

Juryns motivering är:

Författarna tar upp ett ämne som är sällan diskuterat ur ett redovisningsperspektiv, men mycket viktigt och aktuellt. Artikeln uppfyller alla de krav som juryn ställer på en vinnare. Den är nyskapande genom att den presenterar en ny modell för området och den är självständig då författarna frikostigt delar med sig av sina tankar kring ämnet. Författarna visar dessutom en stor kunskap inom området med tydliga exempel och artikeln är därtill mycket välskriven. Juryn konstaterar att ”det enda vi har emot artikeln är att vi vill läsa mer!”. Vi ser fram emot en fortsatt debatt kring utvecklingen inom detta mycket viktiga område.

CH Witts pris för bästa artikel i Balans har delats ut varje år sedan 1981 av PwC i samarbete med FAR. Juryn utgår från kriterier som språk, självständighet, kunnande och nyskapande i sin bedömning av artiklarna.

Priset delades ut i samband med FAR:s branschdagar 21-22 september.

Taggar: branschdagarna CH Witts pris FAR

Text: Pernilla Halling

pernilla.halling@far.se
Annons
Far Online

3 saker att tänka på inför anställningsintervjun

18 september, 2020 Balans har frågar fem stora byråer om vad framgångsrika kandidater bör tänka på inför anställningsintervjun.

Hon är ny ordförande i FAR

18 september, 2020 Åsa Lundvall, EY, är ny ordförande i FAR. Det här är hennes tre fokusområden.

WinWin vinnare Årets framtidsbyrå 2020

17 september, 2020 Innovativt ledarskap och en tydlig affärsmodell. Det gav WinWin Ekonomi segern i Årets framtidsbyrå 2020.

Niclas Hellman tilldelas CH Witts pris 2020

17 september, 2020 CH Witts pris 2020 går till Niclas Hellman. "Fullkomligt lysande" är juryns omdöme om artikeln.

”Yrkesstolthet är viktigt”

16 september, 2020 Sofia Berglin driver enmansbyrå: Lägga tiden på rätt saker efter egen planering de största fördelarna.

Ökad kompetens tack vare medlemskapet

14 september, 2020 På iRevision är icke-ordinarie medlemmar i FAR basmedlemmar. Något Göteborgsbyrån använ­der för att höja kompetensen.

 Upp