Foto: Bild: Dan Brännström, FAR:s generalsekreterare. Foto: Kristofer Hedlund

Ärligt talat, Dan! – om millennials

23 maj, 2017

Under vinjetten Ärligt talat, Dan! ställer vi varje månad vassa frågor till FAR:s generalsekreterare Dan Brännström. Den här gången är vi nyfikna på hans tankar om millennials – generationen född från mitten av 1980-talet och fram till 1990-talets mitt och som alltså växte upp kring millennieskiftet. I dag har gruppen börjat slå sig in i revisions- och rådgivningsbranschen.

Det pratas mycket om millennials och även i kommande nummer av Balans kommer det att handla om generationen. Vilka är dina reflektioner efter att ha läst texten?

– Jag får många tankar. En handlar om att branschen erbjuder spännande arbetsuppgifter också i morgon. Men branschen måste vässa ledarskapet för att millennials ska stanna. Kanske är den utmaningen lika stor som digitaliseringen? Vi får aldrig glömma människorna.

– Det är även uppenbart att det krävs tydliga värderingar, för den nya generationen vill göra samhällsnytta och verkligen göra skillnad. Så var det inte när jag började.

Läs mer: Millennials – vi vet vad vi vill!

Hur ska branschen lyckas tillfredsställa och behålla den här ombytliga gruppen?

– Jag tror det är nödvändigt med ett mer personligt ledarskap i branschen. Ungefär som Fredrik Skavlan sa en gång om hemligheten bakom hans talkshow: ”Du ska inte hitta din egen topp, utan andras. Det handlar inte om att visa vad du själv kan, utan vad de runt omkring dig vill och kan”.

– Behovet av att se människan ökar i en föränderlig värld. Sedan måste förväntningar på snabbare karriär kunna kombineras med att livspusslet går ihop. Så är det bara, och här kan digitala lösningar säkert hjälpa till.

Vad kan millennials tillföra revision, redovisning, skatt och lön?

– Massor! Eftersom branschen måste utveckla nya affärsmodeller är det bra att millennials inte sitter fast i gamla vanor och arbetssätt. De kan till exempel lättare gå in i en mer proaktiv rådgivarroll, bli lite av en PT för företagarna. Med Big data och nya verktyg ändras ju fokus från historia till framtid.

– När branschens tjänster nu breddas och hållbarhet år en självklar plats behöver vi fler kompetenser. Därför blir branschen också ett alternativ för många fler än i dag. Det gör att vi måste ut på skolor och torg och visa på alla intressanta jobb vi kan erbjuda. Att byråerna dessutom är aktiva på sociala medier är helt avgörande för att attrahera nya talanger.

En längre artikel om och med millennials publiceras i Balans nr 6, 2017.

Taggar: ärligt talat Millennials

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
Annons
Far Online
Annons

”Ha inte för bråttom!”

29 maj, 2020 Testa dig fram! Det karriärtipsar Jessica Herrlin - byråledare Baker Tilly Halmstad.

5 frågor och svar om Reko kopplat till lön

28 maj, 2020 Är det bara auktoriserade lönekonsulter som ska följa Reko? Och hur är det med tystnadsplikten?

”Det går faktiskt att påverka systemet”

27 maj, 2020 Helene Agélii, NRF: Internationell standardsättning är en tungrodd process. Men den går att påverka.

ISA är en global produkt medan IFRS är en europeisk

27 maj, 2020 Det finns både likheter och skillnader i hur redovisningsstandarder respektive revisionsstandarder kommer till.

Bokföringsnämnden – ingen vanlig myndighet

27 maj, 2020 Hur styrs Bokföringsnämnden? Balans intervjuar Bokföringsnämndens kanslichef Stefan Pärlhem.

Vem styr över reglerna?

26 maj, 2020 En resa genom maskineriet som tröskar fram lagarna och reglerna för revisions- och rådgivningsbranschen.

 Upp