Foto: Katja Ragnstam

Ägarna till Adrian & Partners lämnar – blir revisionskonsulter

13 februari, 2020

Helena Adrian och Mats Olsson drev Adrian & Partners i 18 år. Men sedan i januari har Göteborgsbyrån helt nya ägare och namn. Nu ska duon skapa sig en ny karriär som fristående revisionskonsulter.

Det var egentligen inte tänkt att grundarna tillika makarna Helena Adrian och Mats Olsson skulle lämna ifrån sig ägarskapet redan nu, även om de påbörjade generationsväxlingen redan 2009. Men ett meddelande från en revisionskontakt satte bollen i rullning.

– Under försommaren 2019 fick jag mejl från en kollega i min ålder som sa: ”Nu lägger jag av”. Och jag tänkte: ”Det vill jag också, om två till tre år”. Men något hände i tanken och i verkligheten – och successivt blev de där åren bara två till tre månader, berättar Helena Adrian över telefon om beslutet som slutligen landade i höstas.

I samband med att Adrian & Partners skulle byta lokaler i Göteborg, blev det perfekt tajming för den interna generationsväxlingens sista fas. 2 januari i år gick driften över till Marcus Wangeskog, Daniel Larin, Martin Persson, Markus Warnberg och Jonas Karmebäck, varav de två sistnämnda numera har huvudansvaret. Dessutom har det skett ett namnbyte till JPA Revision och JPA Redovisning, då revisions- och rådgivningsbyrån sedan ett år tillbaka ingår i det globala nätverket JPA International.

Makarna Adrian och Olsson behåller namnet och varumärket Adrian & Partners. Och de ligger sannerligen inte på latsidan. De har redan börjat ta uppdrag som revisionskonsulter.

– Mats och jag har visat oss vara framgångsrika i att skapa och driva byrå. Vi är också duktiga på generationsväxling. Den kunskapen måste vi kunna dela med oss av. Mindre byråer hinner inte med den affärsmässiga utvecklingen, men nu kanske revisionskollegorna kan släppa in oss. Vi är inte längre konkurrenter. Det finns ett hål att fylla, säger Helena Adrian om den nya rollen, och avslutar:

– Vi har redan en första kund som vi ska börja arbeta med under hösten 2020.

Tidigare om Adrian & Partners

Läs mer: Adrian & Partners – med rätt till eget kontorsrum

Läs mer: Adrian & Partners – inte som andra byråer

Läs mer: Adrian & Partners byråfilosofi: ”11 Zlatan skapar inte bästa laget”

Taggar: rådgivning revision

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
Annons
Annons

Äntligen Auktoriserad Redovisningskonsult FAR: ”Lättnad att få resulta­tet”

17 februari, 2020 Auktoriserad Redo­visningskonsult FAR. Balans har följt Fredrik Bäck från förberedelsekurs till tentamen.

Digital revisionsberättelse separat – flera programvaruleverantörer godkända

14 februari, 2020 Tre programvaruleverantörer erbjuder uppladdning av årsredovisningen och revisionsberättelsen från separata filer - fler på ingång.

Ägarna till Adrian & Partners lämnar – blir revisionskonsulter

13 februari, 2020 Nu ska Helena Adrian och Mats Olsson skapa sig en ny karriär som fristående revisionskonsulter.

Premiär för Karin Direkt

11 februari, 2020 Karin Apelman startar Karin Direkt - ny kommunikationskanal där hon kommenterar aktuella branschfrågor.

Sandra Törnblad den yngsta som klarat revisorsprovet: ”Fortfarande lite overkligt”

10 februari, 2020 Sandra Törnblad från Dillon i Malmö bland de 49 procenten som klarade senaste revisorsprovet.

Anders Vidén näst yngst att få godkänt på revisorsprovet: ”Auktorisationen en kvalitetsstämpel”

10 februari, 2020 Anders Vidén från PwC i Stockholm är en av 111 personer som klarade senaste revisorsprovet.

 Upp