Foto: Katja Ragnstam

Ägarna till Adrian & Partners lämnar – blir revisionskonsulter

13 februari, 2020

Helena Adrian och Mats Olsson drev Adrian & Partners i 18 år. Men sedan i januari har Göteborgsbyrån helt nya ägare och namn. Nu ska duon skapa sig en ny karriär som fristående revisionskonsulter.

Det var egentligen inte tänkt att grundarna tillika makarna Helena Adrian och Mats Olsson skulle lämna ifrån sig ägarskapet redan nu, även om de påbörjade generationsväxlingen redan 2009. Men ett meddelande från en revisionskontakt satte bollen i rullning.

– Under försommaren 2019 fick jag mejl från en kollega i min ålder som sa: ”Nu lägger jag av”. Och jag tänkte: ”Det vill jag också, om två till tre år”. Men något hände i tanken och i verkligheten – och successivt blev de där åren bara två till tre månader, berättar Helena Adrian över telefon om beslutet som slutligen landade i höstas.

I samband med att Adrian & Partners skulle byta lokaler i Göteborg, blev det perfekt tajming för den interna generationsväxlingens sista fas. 2 januari i år gick driften över till Marcus Wangeskog, Daniel Larin, Martin Persson, Markus Warnberg och Jonas Karmebäck, varav de två sistnämnda numera har huvudansvaret. Dessutom har det skett ett namnbyte till JPA Revision och JPA Redovisning, då revisions- och rådgivningsbyrån sedan ett år tillbaka ingår i det globala nätverket JPA International.

Makarna Adrian och Olsson behåller namnet och varumärket Adrian & Partners. Och de ligger sannerligen inte på latsidan. De har redan börjat ta uppdrag som revisionskonsulter.

– Mats och jag har visat oss vara framgångsrika i att skapa och driva byrå. Vi är också duktiga på generationsväxling. Den kunskapen måste vi kunna dela med oss av. Mindre byråer hinner inte med den affärsmässiga utvecklingen, men nu kanske revisionskollegorna kan släppa in oss. Vi är inte längre konkurrenter. Det finns ett hål att fylla, säger Helena Adrian om den nya rollen, och avslutar:

– Vi har redan en första kund som vi ska börja arbeta med under hösten 2020.

Tidigare om Adrian & Partners

Läs mer: Adrian & Partners – med rätt till eget kontorsrum

Läs mer: Adrian & Partners – inte som andra byråer

Läs mer: Adrian & Partners byråfilosofi: ”11 Zlatan skapar inte bästa laget”

Taggar: rådgivning revision

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
Annons
Far Online

WizWomen växer – hela Big 4 är nu representerat

5 juni, 2020 Jennifer Rock-Baley från EY ny i WizWomen. "En fjäder i hatten" för grundaren Susanne Tillqvist.

Fika med Jan Söderqvist: Byråer behöver rusta för ökad efterfrågan på rådgivning

4 juni, 2020 Coronakrisen har lett till ett massivt sug efter rådgivning. Balans digitalfikar med branschexperten Jan Söderqvist.

Senareläggning av informationsplikt för skatterådgivare allt närmare

3 juni, 2020 Riksdagen öppnar upp för att skjuta på införandet av rapporteringsplikten avseende vissa gränsöverskridande arrangemang (DAC6).

RI: Revisorerna väntas få större ansvar för hållbarhet  

2 juni, 2020 Revisorer har låg kunskap inom hållbarhet anser specialister. RI är försiktig med att dra slutsatser.

”Ha inte för bråttom!”

29 maj, 2020 Testa dig fram! Det karriärtipsar Jessica Herrlin - byråledare Baker Tilly Halmstad.

5 frågor och svar om Reko kopplat till lön

28 maj, 2020 Är det bara auktoriserade lönekonsulter som ska följa Reko? Och hur är det med tystnadsplikten?

 Upp