Foto: Längst bak: Carola Lundgren. Längst fram, fr.v.: Katarina Eriksson och Jessika Andersson. Foto: Revisionären

Ägarförändring på Revisionären

11 mars, 2020

Efter 15 år på Piteå-byrån Revisionären delar grundaren Carola Lundgren med sig av ägarskapet. In som delägare kommer de mångåriga medarbetarna Katarina Eriksson och Jessika Andersson.

Revisonären i Piteå har haft grundaren och revisorn Carola Lundgren som ensam ägare sedan starten 2005. Nu går revisions- och redovisningsbyrån in i en ny fas. 13 mars blir de mångåriga medarbetarna Katarina Eriksson och Jessika Andersson delägare.

– Det är skitkul! Jag har alltid tänkt att Revisionären ska vidare till de anställda. Och nu hade jag två kollegor som var mogna för delägarskapet. Jag som har haft sista ordet i 15 år blev faktiskt lite skakig först: ”Va? Ska vi dela lika? Nu är det upp till bevis!” Men regelverket säger att jag som revisor behöver äga 51 procent – och så blir det, säger Carola Lundgren till Balans.

Både Katarina Eriksson och Jessika Andersson är Auktoriserade Redovisningskonsulter FAR, sedan ett par år är Jessica Anderson dessutom verksamhetschef på byrån. Kunderna finns främst i Piteå, utspridda i hela länet, och till viss del i övriga delar av Sverige.

– Sedan starten av företaget har vi utvecklats med hjälp av personalens idéer och engagemang så detta är ett naturligt steg i vår fortsatta utveckling, det känns fantastiskt rolig! Nu går vi till nästa nivå: Revisionären 3.0, säger Katarina Eriksson i en kommentar.

Byrån, som har 19 medarbetare, har bland annat utmärkt sig för sina oortodoxa metoder att hitta nya medarbetare och frispråkigheten hos Carola Lundgren. Förra året var Revisonären nominerade till FAR-priset Årets framtidsbyrå och året dessförinnan vann de priset Bästa Redovisningsbyrå – Medarbetarnas val på Visma Accounting Awards.

– Nu kan vi ta ytterligare ett kliv in i framtiden. Vi ska vara 25 anställda inom några år och fortsätta utveckla personal och kunder genom att jobba enligt devisen ”En roligare sista rad”, säger Jessika Andersson.

Mer om Revisionären:

Läs mer: De är nominerade till årets framtidsbyrå 2019

Läs mer: Revisionären Bästa Redovisningbyrå: ”Allt handlar om delaktighet”

Läs mer: Innovation + mod + tilltro = Revisionären

Taggar: Revisionären

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
Annons
Far Online

7 nyheter på hållbarhetsområdet

1 juli, 2020 Taxonomier, handlingsplaner, förordningar och direktiv. Och vad är egentligen New Green Deal?

Har lagkraven höjt kvaliteten? – så svarar hållbarhetsexperterna

30 juni, 2020 Sveriges större bolag har krav på sig att hållbarhetsrapportera. Frågan är om det höjt redovisningskvaliteten.

Hållbarhetsspecialisterna hyllar EU:s taxonomi

29 juni, 2020 EU:s kommande taxonomiförordning kan vara första steget mot ett IFRS för icke-finansiell information.

”Ju mer man ger desto mer får man tillbaka”

26 juni, 2020 En byrå som hjälper andra blir del av attraktionskraften i kampen om bra medarbetare.

Revisorer går mot ny yrkesroll

25 juni, 2020 Färsk studie: Anamma nya tekniska lösningar ett måste om revisorn vill hålla sig a jour.

Torbjörn Westman – i hållbarhetens tjänst

24 juni, 2020 Torbjörn Westman: Att arbeta i branschen för revisorns roll, kvalitetssäkringen och tryggheten är jäkligt roligt.

 Upp