Getty Images

64 nya auktoriserade redovisnings- och lönekonsulter

10 december, 2020

Nu har redovisnings- och lönekonsultexamen från i november rättats. Resultat? 50 nya redovisningskonsulter och 14 lönekonsulter har blivit godkända av FAR och kan därmed få sin titel.

Totalt 79 tentander skrev digital redovisningskonsultexamen 2 november. Av dessa fick 50 personer godkänt och kan nu stoltsera med titeln Auktoriserad Redovisningskonsult FAR, skriver FAR på webben.

Av de totalt sexton tentander som skrev digital lönekonsultexamen samma datum fick 14 personer godkänt och kan kalla sig Auktoriserad Lönekonsult FAR.

Samtliga tentander genomförde alltså examen via dator på valfri plats, något som skedde redan vid examenstillfället i våras när restriktioner om resor och vistelse i gemensam lokal togs i bruk.

Det känns jättebra att vi har kunnat hålla examen på sedan länge inplanerade dagar, trots att förutsättningarna förändrats. Byråerna är i behov av fler kompetenta medarbetare, kommenterar Birgitta Åhlander, som arbetar med auktorisationen av redovisningskonsulter på FAR.

Camilla Carlsson och Birgitta Åhlander. Foto: Lieselotte van der Meijs

– Det är en stor efterfrågan av lönekonsulternas kompetens, och auktorisationen uppmärksammas mer och mer. Det är mycket glädjande att se hur yrkeskåren växer! tillägger Camilla Carlsson, som arbetar med auktorisationen av konsulter på FAR och har varit med och rättat det senaste provet.

Nästa provtillfälle för både redovisningskonsulter och lönekonsulter är 5 maj 2021 och examen genomförs även då digitalt på valfri plats.

Taggar: auktoriserad lönekonsult auktoriserad redovisningskonsult examen

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Rapportering: ”Det är dags att ta i hand”

  2 juli, 2021 EU:s gröna omställning av ekonomin innebär att hållbarhetsexperterna och redovisningsspecialisterna nu måste samarbeta.

  Modernisering av bokföringslagen – viktigaste punkterna

  2 juli, 2021 En modernisering av bokföringslagen har länge varit på tapeten. Nu har utredningen lämnats till regeringen.

  RI:s nya chefsrevisor: ”Ska inte pilla i detaljer”

  1 juli, 2021 Anna-Karin Brusk Rönnqvist är ny chefsrevisor på Revisorsinspektionen (RI) från 1 juli.

  ”Låt korttidsstödet komma till den nytta som avsågs från början”

  1 juli, 2021 Korttidsstödet har kantats av allvarliga problem - menar Åsa Lundvall och Karin Apelman från FAR.

  ISQM närmar sig – det här ska du ha koll på

  30 juni, 2021 ISQM innebär ett nytt sätt att hantera kvalitetsfrågor på revisionsbyråer.

   Upp