Foto: Getty Images

3 saker att tänka på inför anställningsintervjun

18 september, 2020

Ibland blir det kärlek vid första ögonkastet, oftare krävs det tid och arbete för att hitta rätt. Balans har frågat fem stora byråer om vad framgångsrika kandidater bör tänka på inför anställningsintervjun.

Drömjobbet är när allting stämmer, när du är uppskattad för vem du är samtidigt som du utvecklas. Du känner att du är på rätt plats, med rätt kollegor och meningsfulla uppgifter. Genom att förbereda dig väl inför anställningsintervjun ökar du dina chanser att komma till din rätt.

Balans frågade HR- och rekryteringsansvariga på PwC, EY, Deloitte, BDO och Frejs om de viktigaste sakerna att tänka på inför anställningsintervjun. Svaren kokar ned till tre viktiga punkter:

  • Var påläst om företaget och branschen som helhet
  • Var nyfiken – ställ frågor och visa aktivt intresse
  • Tänk igenom varför du vill ha rollen och varför du passar för den

Kom ihåg! Det är en ömsesidig process, du ska också ta ställning till om rollen och företaget är rätt för just dig. Så här skriver exempelvis Karin Odqvist, HR-ansvarig på Frejs:

”Det är inte bara du som ska bli erbjuden ett jobb utan du ska även välja om du vill tacka ja. Vad säger magkänslan? Är det rätt förutsättningar för dig?”

Fundera över dina egna förväntningar och farhågor, uppmanar Sophie Karlerö på Deloitte:

”Våga ställa frågor för att få de svar du behöver för att avgöra om Deloitte är rätt arbetsplats för Dig. Varför söker du tjänsten och på vilket sätt tror du att rollen passar dig? Vad kan du bidra med, och vad har du för förhoppningar och farhågor?”

Louise Thulin på PwC framhåller att det är kandidatens potential och vilja att utvecklas som avgör:

”För att vi tillsammans med kandidaten ska skapa ett ”Opportunity of a lifetime” värderar vi också nyfikenhet, att man har en vilja att lära om och lära nytt, samt att man trivs med att samarbeta. Då skapar vi de bästa förutsättningarna för en utvecklande karriär”.

Alla HR-ansvariga som Balans varit i kontakt med understryker hur viktigt det är att förstå vilken roll man söker och varför man tror att man passar för den och kommer att trivas med den. Konsultyrket är speciellt, förutom arbetsgivare och arbetskamrater ska du samarbeta med kunderna.

”Se till att du förstår den roll som erbjuds och hur du kommer att passa in i organisationen. Har du en helhetsbild av företaget kan du lättare kommunicera vilka egenskaper du kan bidra med”, skriver Linda Bertelsen, rekryteringschef EY.

Daniel Wetterling, HR-chef på BDO förklarar hur de tänker:

”Vår framgång bygger på att vi skapar ett starkt förtroende hos våra kunder, visar stor nyfikenhet och intresse för deras affär”. Därför värderar BDO kandidater som har ”tydligt affärsfokus med förmåga att till sig ny teknik och nya arbetssätt, i kombination med att bygga starka och långsiktiga affärsrelationer”.

Jobbannonser har en tendens att se ut som jättelånga kravlistor. Kom då ihåg att potential och vilja att utvecklas som avgör.

”Slappna av och tänk positivt. Se till att komma i god tid så hinner du varva ner. Visualisera hur du vill att intervjutillfället ska kännas”, uppmanar Linda Bertelsen på EY.

Taggar: lönekonsult rådgivare redovisningskonsult rekrytering revisor

Text: Rakel Lennartsson

redaktionen@far.se
ANNONS
ANNONS

Mötesfria onsdagar och hemarbete – så resonerar storbyråerna

30 oktober, 2020 Onsdagar utan möten - och hemarbete kontra att vara på kontoret - diskuteras flitigt.

Hållbarhetsrapportering – tummen ner för svenska bolag

29 oktober, 2020 Bolagen har en bra bit kvar för att möta kraven på den lagstadgade hållbarhetsrapporteringen.

Så funkar storbyråernas skatterådgivning på distans

28 oktober, 2020 Att ge skatteråd digitalt fungerar bättre är förväntat. Men det finns även gott om utmaningar.

Krishantering och återstarten av ekonomin – det säger skatteexperterna

28 oktober, 2020 Landets skatterådgivare har tvingats ställa om. Hur har det varit – och vad händer härnäst?

Fika med Sara Uhlén: ”Intressant förflyttning för både lön och redovisning”

27 oktober, 2020 Sara Uhlén är ny ordförande för Strategigruppen Redovisnings- och Lönekonsulter FAR.

Nytt direktiv om visselblåsarskydd – så påverkas revisorer

26 oktober, 2020 En ny lag som ger visselblåsare bättre skydd föreslås träda i kraft nästa år.

 Upp