Sofia Hadjipetri Glantz

3 frågor till Lena Henriksson

19 januari, 2017

FAR börjar podda igen – med inspelningsstart i dag 19 januari. Balans haffar branschorganisationens kommunikationschef Lena Henriksson i korridoren för att höra mer om FAR-podden.  

FAR blir med podd igen – tre år efter den senaste satsningen. Hur kommer det sig att det har blivit dags att ta upp den tråden just nu?

– Vi var grymt tidiga med podd på FAR. Redan 2013 drog vi igång och sände en serie som hette Rakt med Rakel. Spännande samtal med näringslivsprofiler. De avsnitten ligger fortfarande kvar i vårt podd-bibliotek och är väl värda att lyssna på idag. Nu tar vi ett omtag, tajmingen känns helt rätt. Podd är superhett och vi hoppas att vi kan bidra med ännu mer medlemsnytta till våra medlemmar i aktuella frågor. Vi vet att papperstidningen Balans och tidningenbalans.se är uppskattade forum, podden blir ett komplement och en chans att fördjupa sig i ett ämne. Podden kan du lyssna på oberoende av tid och plats. Tillgänglighet och digitalt är en del av FAR:s kommunikationsstrategi.

Namnet blir FAR-podden med undertiteln Samhällsgranskaren som ger dig perspektiv. Det ställer ju höga krav på leveransen. Berätta mer – vad kan lyssnaren förvänta sig?

– Relevanta och intressant samtal i aktuella ämnen som berör och påverkar våra medlemmars vardag. Men vi vill såklart att våra ämnen även ska intressera flera! Hoppas att exempelvis akademin, näringslivet, media och företagare hittar FAR-podden och börjar följa den. Det är ju ett bra sätt för oss att visa vad branschen kan och vill i olika frågor. Så hoppas jag även att våra medlemmar ska hjälpa oss att dela podden i sina nätverk.

Kan du berätta något mer konkret om kommande ämnen och gäster?

– Första avsnittet är vi stolta över. Bara några veckor innan remissen i Välfärdsutredningen ska lämnas in samtalar vi med utredarna. Under våren ska vi ta upp ämnen som jämställdhet, hållbarhet, digitalisering och så är vi på plats med FAR-podden under Almedalsveckan.

Framöver kommer FAR-podden att läggas ut på far.se.

Taggar: 3 frågor FAR FAR-podden

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Steg för steg – rekrytera rätt till egna byrån

  14 juni, 2021 Jonny Boström har presenterat sin satsning. Nyckeln till framgångsrik byrå? Hitta rätt medarbetare och kunder.

  Sena skattedeklarationer beläggs med förseningsavgift

  11 juni, 2021 Lämnas skattedeklarationen in efter 15 juni kommer Skatteverket att ta ut förseningsavgift.

  ”Revisorer och rådgivare bör hålla koll på globala bolagsskatten”

  11 juni, 2021 G7-länderna har kommit överens om strukturen för en global bolagsskatt.

  Ny ordförande med skatt på agendan

  10 juni, 2021 Här är de hetaste skattefrågorna. Balans intervjuar Peter Lindstrand, ny ordförande i FAR:s Strategigrupp Skatt.

  Vill du bli kvalitetskontrollant?

  9 juni, 2021 Nu söker FAR:s kvalitetsnämnd för revisionsverksamhet kvalitetskontrollanter - framför allt i Stockholmsområdet.

  Avhandling: ”Inflytande kan ske på många olika sätt”

  8 juni, 2021 Elina Malmström: Idén att forska på revision ur mindre byråers perspektiv mötte ointresse och motstånd.

   Upp