Carl-Johan Kjellman, vd BDO Sverige. Foto: Felicia Yllenius

3 frågor till Carl-Johan Kjellman

23 april, 2017

BDO Sverige-vd:n Carl-Johan Kjellman ser en särskild tillväxtmöjlighet för rådgivning framöver – men i visionen för år 2020 är BDO fortfarande en tydlig revisionsbyrå.

Vad skulle du säga är din främsta prioritering som vd?

– Vi har satt vår vision för år 2020 så det är att fortsätta på en väg vi slagit in där vi ska ha hög tillväxt och vara en attraktiv arbetsgivare. Men mitt uppdrag handlar också om att modernisera och digitalisera byrån vilket är en viktig faktor framöver.

Är förvärv en tillväxtstrategi?

– Ja. Vårt mål är att växa minst tio procent per år fram till år 2020, bredda vår geografiska täckning och finnas i de största städerna. Och viss del av den tillväxten kommer att komma från förvärv, men minst hälften från organisk tillväxt. Att växa organiskt är förstås att föredra då det är det tryggaste sättet men vi kommer att kombinera det med förvärv för att klara vårt mål.

Vilken typ av tjänster satsar ni på?

– Till stor del är vi fortfarande en revisionsbyrå. Nästan hälften av vår verksamhet är revision även om vi tror att våra andra tre affärsområden kommer att växa snabbare procentuellt. Rådgivning är i dag ett område som är ganska litet för oss och där ser vi tillväxtmöjligheter. Men vi tror på revision i framtiden och tänker inte konvertera till att bli vilket konsultföretag som helst.

Intervjun i sin helhet publiceras i Balans nr 5, 2017.

Taggar: 3 frågor BDO

Text: Linda Fritiofsson

 • Frågan om revisionsplikt på nytt i hetluften

  15 oktober, 2021 Det saknas vetenskapligt stöd för att slopad revisionsplikt lett till ökat skattefusk och ekonomisk brottslighet.

  Nordens låga trösklar för revisionsplikt – så skiljer vi oss från övriga EU

  15 oktober, 2021 Revisionsplikten är på tapeten igen i Sverige. Men hur ser det ut i omvärlden?

  ”Tilliten är mer värd än den norska oljefonden”

  15 oktober, 2021 Bevarandet av revisionsplikten är en prioriterad fråga för den norska branschorganisationen.

  Tydligt ökat förtroende för skatterådgivare

  14 oktober, 2021 Företagsledare och politiker har ett tydligt stärkt förtroende för skatterådgivare. Även allmänhetens förtroende pekar uppåt. 

  Inga post- eller heldigitala stämmor efter årsskiftet

  12 oktober, 2021 Den tillfälliga lagen för att underlätta bolagsstämmor kommer inte att förlängas efter årsskiftet.

  Balans får ny webb 21 oktober

  11 oktober, 2021 Charlotta Marténg: Nya Balans webb ger läsaren inspiration, kunskap och bättre möjligheter till långläsning.

   Upp