Saerun Norén

3 frågor till Anna Johnson

8 januari, 2017

Från kontorschef i Visby med ett fyrtiotal anställda till vd för Grant Thornton med 24 kontor och 1 100 anställda. Anna Johnson talar om engagemang  – men också om att ha balans i livet.

Vad kan medarbetarna förvänta sig?

– Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an jobbet. Som vd har jag självklart större möjlighet att påverka vår verksamhet än jag hade som kontorschef. Det är mitt arbete att se till att det förs diskussioner om till exempel vilka värderingar som är viktiga för oss. För mig är det också viktigt att sträva efter hållbara, långsiktiga resultat och att arbeta vidare med det engagemang som finns bland medarbetarna.

Du var med och byggde upp Grant Thornton på Gotland och blev senare kontorschef i Visby. Hur var det?

– När jag kom till Gotlandskontoret kände jag stort ansvar för att föra in Grant Thornton-kulturen. Det var en spännande utmaning. Jag jobbade som revisor och hade en egen kundstock i flera år innan jag tog över och blev kontorschef 2014. Jag har visserligen varit länge inom Grant Thornton men i och med att jag haft olika tjänster har det varit olika uppdrag. Revisorsassistent är en sak, revisor en annan. Att vara kontorschef innebär dessutom att du är ansiktet utåt i relationerna med det lokala näringslivet och kunderna i ännu större utsträckning.

Vilken är Grant Thorntons största utmaning just nu?

– Att bibehålla engagemanget och ständigt vara med i utvecklingen. Det går snabbt och vi vet inte vilken väg det tar. Det gäller att vara öppen för förändring och utveckling, så att vi kan fortsätta att ta plats på marknaden. Vi måste fråga oss vad kunden vill ha och bibehålla hög kvalitet i våra tjänster.

Läs hela intervjun med Anna Johnson här.

Taggar: 3 frågor Anna Johnson Grant Thornton

Text: Charlotta Marténg

charlotta.marteng@far.se
 • Frågan om revisionsplikt på nytt i hetluften

  15 oktober, 2021 Det saknas vetenskapligt stöd för att slopad revisionsplikt lett till ökat skattefusk och ekonomisk brottslighet.

  Nordens låga trösklar för revisionsplikt – så skiljer vi oss från övriga EU

  15 oktober, 2021 Revisionsplikten är på tapeten igen i Sverige. Men hur ser det ut i omvärlden?

  ”Tilliten är mer värd än den norska oljefonden”

  15 oktober, 2021 Bevarandet av revisionsplikten är en prioriterad fråga för den norska branschorganisationen.

  Tydligt ökat förtroende för skatterådgivare

  14 oktober, 2021 Företagsledare och politiker har ett tydligt stärkt förtroende för skatterådgivare. Även allmänhetens förtroende pekar uppåt. 

  Inga post- eller heldigitala stämmor efter årsskiftet

  12 oktober, 2021 Den tillfälliga lagen för att underlätta bolagsstämmor kommer inte att förlängas efter årsskiftet.

  Balans får ny webb 21 oktober

  11 oktober, 2021 Charlotta Marténg: Nya Balans webb ger läsaren inspiration, kunskap och bättre möjligheter till långläsning.

   Upp