Foto: Henrik Brunnsgård

Revisionsbranschen har mycket att lära av andra – framförallt att våga!

Krönikören

Branschkrönikan

sven.cristea@kpmg.se

Sven Cristea är inom branschen känd som #Tillväxtrevisorn. Han är auktoriserad revisor och delägare på KPMG, verksam i Göteborg och Stockholm. Han arbetar med ett hundratal bolag inom tillväxt- och startup-sektorn. Han är även nationellt ansvarig för KPMG:s tillväxtsektor.

 

Det här är en krönika på Balans. Åsikter och synpunkter som framförs är författarens egna.

 

Vill du också skriva en branschkrönika? Hör av dig till Sofia Hadjipetri Glantz, digital redaktör: 08-402 75 19, sofia.hadjipetri.glantz@far.se

13 september, 2019

”När du vill det som minst behöver du det som mest” är ett citat som jag tar med mig från en ledarskapsutbildning som jag påbörjade efter sommarsemestern – som verkligen var toppen. En vecka i Åre utan uppkoppling gjorde underverk och nu ser jag fram emot en spännande och transformativ höst på alla sätt. Hösten brukar ha en sådan inverkan på åtminstone mig själv – en ny säsong och ett nästan helt oskrivet blad (jag älskar John Lockes filosofiska idé tabula rasa) innan revisionerna bokas in och vi börjar om igen i någon form av pånyttfödelse. Det är nu vi har chansen att göra detta till en bättre säsong än den föregående och jag har alltid med mig ett antal saker som jag lovar mig själv ska bli bättre den här gången. Det gör rollen som revisor spännande och föränderlig – att varje höst få möjligheten att börja om och skapa något ännu bättre.

Apropå det man kanske vill minst men behöver mest, så kommer jag under hösten att växla över en tredjedel av mina uppdrag till mina fantastiska kollegor, vilket ärligt talat gör lite ont, men det behövs av flera skäl. Det gör ont för att många av dem är uppdrag jag arbetat med i många år, men jag behöver frigöra mer tid för att verkligen kunna skapa värde för mina och KPMG:s tillväxtbolag, på både kort och lång sikt. Det är också otroligt viktigt att våra nyblivna auktoriserade revisorer får chansen att utvecklas i rollen som påskrivande revisorer. Det är först när man sitter med de stora (och för all del små) frågorna som man växer i rollen som revisor och min egen tes är att det är bättre att börja tidigt än sent. Att växla över ansvaret medan man själv är kvar i organisationen erbjuder också ett stöd som saknas om bytet beror på att den tidigare revisorn lämnar byrån; vi tar av stödhjulen men ser till att vara nära till hands om någon är på väg att trilla av. Som sagt, lite skrämmande för samtliga involverade, men nödvändigt för att skapa en bättre bransch med kompetenta, drivna och trygga revisorer och därmed kunder.

Det finns flera saker vi revisorer kanske inte vill men verkligen behöver hantera. Vi är duktiga på att prata om att det krävs nya digitala produkter och tjänster, om att det krävs innovation och modigt ledarskap. Detta till trots så behandlas det ofta som särområden inom revision, istället för att vara lika självklart som ISA (International Standards of Auditing). Det måste bli en självklar del i vårt DNA. Det är nödvändigt att revisionen skapar än större nytta kopplat till dataanalys och gärna i realtid för att vi ska kunna skapa kundvärde idag och i framtiden. Internt arbetar vi aktivt med att utveckla just nya verktyg och analyser, som inte bara ska täcka kraven enligt god revisionssed utan även skapa ökad kundnytta. Att kunna göra detta i realtid, genom att automatiskt hämta in data från våra kunder, ger oss mer tid att ägna åt våra kunders utmaningar.

Andra saker som vi inte vill hantera är måhända av lite annan karaktär men lika viktigt. Det har att göra med Revisorslagen och ledarskap. Är det rimligt att vi har en lag som innebär att en vd för en revisionsbyrå behöver vara auktoriserad revisor? Min egen åsikt är att det är lättare att lära sig revision än ledarskap, även om jag vet att det finns delade meningar i frågan. Med det sagt vill jag verkligen framhärda att min egen vd är suverän, men så var han också bandyspelare innan han blev revisor.

Trenden i flera andra sektorer, bland annat advokatbranschen, är ledarskap utifrån. I det fallet personer utan juridisk bakgrund som kommer in med andra infallsvinklar och ett utifrån-in perspektiv som jag är övertygad om kommer att skapa mervärde för kunderna. Det behöver inte vara i form av vd, då det som sagt inte ens är tillåtet enligt Revisorslagen idag, men jag tror på en större bredd och variation i ledande positioner. Apropå trender så arbetar många tillväxtbolag med en Advisory Board och det hade säkerligen varit alldeles förträffligt för många revisionsbyråer att ta in en Advisory Board utifrån med andra kompetenser och erfarenheter. Detta för att kunna skapa kundvärde även i framtiden, återigen det vi kanske prioriterar minst men behöver som mest.

Jag tycker även att revisionsbyråer i större utsträckning behöver fundera på vad vi kan göra annorlunda, inte bara i relation till varandra utan utifrån ett större perspektiv. För att förändra på riktigt måste vi skapa en miljö och en kultur där vi tar till oss av det andra branscher och bolag gör bra. I de startups och tillväxtbolag jag möter är ett fokus på UX lika självklart som budgetplanering, medan många i revisionsbranschen funderar på vad begreppet betyder. Det står alltså för User Experience och det är verkligen någonting vi som bransch behöver som mest, trots att det kanske är det vi tänker på som minst när högsäsongen drar igång igen.

Så – låt oss alla göra saker som vi vill och prioriterar minst men behöver som mest!

Branschkrönika av Sven Cristea.

Fler branschkrönikor av Sven Cristea:

Läs mer: Framtidens revisor är en ”icke revisor”

Läs mer: Jämställdhet – vi måste alla bli bättre

Far Online

Tänka kundvärde ett måste i konsultens roll  

2 april, 2020 "Redovisnings- och lönekonsulter behöver gå mer mot den coachande rådgivarens roll och fokusera på kundvärdet."

Ny HD-dom om mutbrott – var går gränsen?

1 april, 2020 HD har avgjort ett uppmärksammat mål om mutor. IMM samt auktoriserade revisorn Helena Adrian kommenterar.

Välj livsstil – sedan jobb

31 mars, 2020 Roger Zinders har inte låtit jobbet styra hur han lever eller var han bor.

REDO för delat ledarskap

30 mars, 2020 Arbetar nästan helt digitalt och har vuxit från tre till fjorton personer på tre år.

Tillfällig lag ska underlätta bolagsstämmor

26 mars, 2020 Regeringen agerar nu för att bolags- och föreningsstämmor ska kunna genomföras.

Revisorsprovet i maj skjuts fram

25 mars, 2020 Vårens revisorsexamen senareläggs till 18-19 augusti 2020. Det meddelade RI i dag.

 Upp