Steg framåt: Standard för kommunal redovisning

5 september, 2019

FAR, SKL, och Skyrev har sedan 2018 drivit ett gemensamt projekt för att se om det finns en möjlighet att ta fram en standard för kommunal redovisning. Både en förstudie och en analys har genomförst. I analysen föreslår ISA att FAR, SKL, och Skyrev ska fortsätta samarbeta och ta fram: Ett ramverk för kommunal redovisningsrevision, tillämpningsanvisningar till ISA och ISRE samt en standard för andra kommunala bestyrkandeuppdrag.

– Det är mycket glädjande att våra tre organisationer har fattat beslut om att fortsätta arbetet med att utveckla den goda revisionsseden för kommunal redovisningsrevision, säger Karin Apelman generalsekreterare och vd FAR, i ett pressmeddelande.

Annons
Far Online

Så får din byrå godkänd utbildningsplan

8 juli, 2020 Revisorsinspektionen uppdaterar sin vägledning om godkännande av utbildningsplan - för att underlätta för byråerna.

Förtroendet A och O i relationen med kunden

6 juli, 2020 "Auktorisationen tillför ett stort värde för kunden".

”Det är tuffa tider – men de gynnar oss”

3 juli, 2020 Auktoriserade revisorn Carl-Magnus Falk bakom nytt webbaserat boksluts- och årsredovisningsprogram som ska revolutionera redovisningen.

7 nyheter på hållbarhetsområdet

1 juli, 2020 Taxonomier, handlingsplaner, förordningar och direktiv. Och vad är egentligen New Green Deal?

Har lagkraven höjt kvaliteten? – så svarar hållbarhetsexperterna

30 juni, 2020 Sveriges större bolag har krav på sig att hållbarhetsrapportera. Frågan är om det höjt redovisningskvaliteten.

Hållbarhetsspecialisterna hyllar EU:s taxonomi

29 juni, 2020 EU:s kommande taxonomiförordning kan vara första steget mot ett IFRS för icke-finansiell information.

 Upp