RI om det inställda revisorsprovet

24 november, 2020

Balans har kunde i förra veckan berätta om höstens inställda revisorprov 23-24 november, vilket orsakat stor besvikelse bland landets revisorer som jagar auktorisationen.

Nu har Revisorsinspektionen (RI) gått ut med ett par förtydliganden på myndighetens webb. Bland annat skriver RI: ”Att anordna provet är en myndighetsuppgift som inte kan delegeras till någon annan, organisation eller person, utanför myndigheten.”

Efter regeringens beslut förra måndagens om skärpta restriktioner utredde RI om det ändå gick att genomföra provet, men landade i att det inte var möjligt.

”Eftersom provet för revisorsexamen är ett övervakat kunskapsprov kan det inte genomföras på distans. Beslutet blev därför att ställa in.”, skriver myndigheten, och avslutar: ”Myndigheten kommer fortsatt att tillsammans med examensrådet och branschen se över förutsättningarna för att genomföra revisorsprovet på ett sätt som är säkert och förenligt med gällande råd och rekommendationer.”

Läs mer på RI:s webb här.

 • Framtidens skattelöften banar väg för auktorisationen

  27 januari, 2021 Johanna Andersson och Joakim Sköld är två av branschens unga som brinner för skatterådgivarnas auktorisation.

  Programvarubolagens lista inför nya bokföringslagen – det här vill de

  26 januari, 2021 Flera programvaruleverantörer i gemensam skrivelse. Vi har listan.

  Lagkrav på digital inlämning av årsredovisning i sommar

  26 januari, 2021 Redan 1 juli 2021 föreslås digitalt inlämnade årsredovisningar bli obligatoriskt. Det framgår av Bolagsverkets hemställan.

  BDO:s VD ryter till efter jämställdhetsrapport: ”Missar kvinnors affärsidéer”

  25 januari, 2021 Drygt 30 procent av företagen i Sverige startas av kvinnor - en bottennotering.

  5 tips – tänk på det här inför kvalitetskontroll skatt

  21 januari, 2021 Har du blivit kallad till kvalitetskontroll skatt? Så här förbereder du dig på bästa sätt.

  ”Kvalitetskontrollerna hjälper både byrån och den enskilde”

  21 januari, 2021 Kvalitetskontrollerna hjälper alla att bli bättre. Intervju med Cecilia Arrhenius, kvalitetskontrollant skatt.

   Upp