Revisorslagen tillämpbar på kommunal redovisningsrevision

13 januari, 2020

Revisorslagen gäller och verksamheten står under Revisorsinspektionens, RI:s tillsyn, då uppdraget som sakkunnigt biträde i den kommunala redovisningsrevisionen utgör revisionsverksamhet. Det framgår av en rapport från RI:s tematillsyn av kommunal revision.

– Rapporten bekräftar behovet av en standard för kommunal redovisningsrevision, vilket är i linje med det projekt som vi inledde hösten 2018 med SKR och Skyrev, säger FAR:s generalsekreterare och vd Karin Apelman.

Rapporten offentliggjordes under fredagen av RI efter att tematillsynen hade avslutats. Läs mer om tematillsynen på FAR:s hemsida och på Revisorsinspektionens hemsida.

 

Annons
Far Online

3 saker att tänka på inför anställningsintervjun

18 september, 2020 Balans har frågar fem stora byråer om vad framgångsrika kandidater bör tänka på inför anställningsintervjun.

Hon är ny ordförande i FAR

18 september, 2020 Åsa Lundvall, EY, är ny ordförande i FAR. Det här är hennes tre fokusområden.

WinWin vinnare Årets framtidsbyrå 2020

17 september, 2020 Innovativt ledarskap och en tydlig affärsmodell. Det gav WinWin Ekonomi segern i Årets framtidsbyrå 2020.

Niclas Hellman tilldelas CH Witts pris 2020

17 september, 2020 CH Witts pris 2020 går till Niclas Hellman. "Fullkomligt lysande" är juryns omdöme om artikeln.

”Yrkesstolthet är viktigt”

16 september, 2020 Sofia Berglin driver enmansbyrå: Lägga tiden på rätt saker efter egen planering de största fördelarna.

Ökad kompetens tack vare medlemskapet

14 september, 2020 På iRevision är icke-ordinarie medlemmar i FAR basmedlemmar. Något Göteborgsbyrån använ­der för att höja kompetensen.

 Upp