Redovisningstillsynen övertas av ny nämnd

10 januari, 2019

Finansinspektionen beslutade 9 januari 2019 att delegera övervakningen av regelbunden finansiell information till Nämnden för svensk redovisningstillsyn. Fram till årsskiftet 2018/2019 var det börserna Nasdaq Stockholm och Nordic Growth Market (NGM Equity) samt Finansinspektionen som utövade redovisningstillsynen i Sverige.

Det var i somras som riksdagen fattade beslut att flytta redovisningstillsynen av börsnoterade företag från börsen till ett oberoende övervakningsorgan, något Balans skrev om här. En särskild nämnd bildades hos Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden, där FAR är en av aktörerna. Annika Poutiainen utsågs till ordförande och kommer att leda nämndens arbete.

– Nämnden kommer att ha ett öppet och transparent arbetssätt, och värdesätter en välfungerande och konstruktiv dialog med de noterade bolagen. I och med att Nämnden har fått ett helhetsansvar för redovisningstillsynen och kommer att bestå av ett starkt team av erfarna företrädare på redovisningsområdet, bidrar Nämnden till ett ökat förtroende och en mer hållbar finansmarknad, kommenterar Annika Poutiainen.

Annons
Annons

Fika med Martin Hammarström: ”Fokuserar på affärerna, vinnare och förlorare”

11 juni, 2019 Revisionsvärlden har på tre år lyckats bli en etablerad nyhetskälla i revisions- och redovisningsbranschen.

”Komplex skatt lockade”

10 juni, 2019 Flexibelt jobb präglat av ständiga förändringar. Så beskri­ver Jörgen Graner på KPMG sitt arbete.

Högt i tak och låg prestige

7 juni, 2019 Balans hälsar på PrimeQ i Stockholm som erbjuder personalen största möjliga flexibilitet.

Timkravet för revisorer avskaffas

29 maj, 2019 I stället för att räkna timmar ska RI titta närmare på utbildning och erfarenhet.

Patrik Anderbro ny vd för KPMG

28 maj, 2019 Auktoriserade revisorn Patrik Anderbro blir ny vd för KPMG i Sverige.

Hur ska digitala tjänster beskattas?

27 maj, 2019 Hans Peter Larsson, skatteansvarig på FAR, kommenterar angående International Fiscal Associations konferens.

 Upp