MGI och CPAII planerar samgående

6 november, 2019

Affärsnätverken MGI Worldwide, med huvudkontor i Storbritannien och CPAII, CPA Associates International, i USA planerar att gå samman.

Samgåendet sker 1 januari 2020 och den nya organisationen får då namnet MGI Worldwide with CPAAI, enligt ett pressmeddelande.

Genom samgåendet skapas en ny organisation med 257 medlemsföretag världen över och över en miljard dollar i intäkter. Det nya affärsnätverket kommer att ledas av två ordförande, Roger Isaacs, ordförande för MGI Worldwide och Jim Holmes, ordförande för CPAAI. Vd blir Clive Viegas Bennett.

I Sverige företräds MGI Worldwide av Revideco, som bara ser fördelar med samgåendet.

– Redan i dag har vi stor nytta av vårt medlemskap i MGI. Samgåendet är positivt både för oss och för MGI och CPAII, säger Erik Emilsson, vd och auktoriserad revisor på Revideco.

Revideco har varit engagerade i 20 år i MGI Worldwide. Erik Emilsson har tidigare varit styrelsemedlem för MGI och har även varit dess styrelseordförande.

– I den rollen har jag sett att större nätverk alltid är mer intressanta för medlemmarna, samtidigt som det genom samåendet uppstår stora samordningsfördelar och synergier när nätverket nu blir dubbelt så stort, säger Erik Emilsson.

Annons
Annons

Först ut med separata uppladdningar

19 februari, 2020 Nu har de första årsredovisningarna och revisionsberättelserna lämnats in till Bolagsverket via separata filer.

Äntligen Auktoriserad Redovisningskonsult FAR: ”Lättnad att få resulta­tet”

17 februari, 2020 Auktoriserad Redo­visningskonsult FAR. Balans har följt Fredrik Bäck från förberedelsekurs till tentamen.

Digital revisionsberättelse separat – flera programvaruleverantörer godkända

14 februari, 2020 Tre programvaruleverantörer erbjuder uppladdning av årsredovisningen och revisionsberättelsen från separata filer - fler på ingång.

Ägarna till Adrian & Partners lämnar – blir revisionskonsulter

13 februari, 2020 Nu ska Helena Adrian och Mats Olsson skapa sig en ny karriär som fristående revisionskonsulter.

Premiär för Karin Direkt

11 februari, 2020 Karin Apelman startar Karin Direkt - ny kommunikationskanal där hon kommenterar aktuella branschfrågor.

Sandra Törnblad den yngsta som klarat revisorsprovet: ”Fortfarande lite overkligt”

10 februari, 2020 Sandra Törnblad från Dillon i Malmö bland de 49 procenten som klarade senaste revisorsprovet.

 Upp