MGI och CPAII planerar samgående

6 november, 2019

Affärsnätverken MGI Worldwide, med huvudkontor i Storbritannien och CPAII, CPA Associates International, i USA planerar att gå samman.

Samgåendet sker 1 januari 2020 och den nya organisationen får då namnet MGI Worldwide with CPAAI, enligt ett pressmeddelande.

Genom samgåendet skapas en ny organisation med 257 medlemsföretag världen över och över en miljard dollar i intäkter. Det nya affärsnätverket kommer att ledas av två ordförande, Roger Isaacs, ordförande för MGI Worldwide och Jim Holmes, ordförande för CPAAI. Vd blir Clive Viegas Bennett.

I Sverige företräds MGI Worldwide av Revideco, som bara ser fördelar med samgåendet.

– Redan i dag har vi stor nytta av vårt medlemskap i MGI. Samgåendet är positivt både för oss och för MGI och CPAII, säger Erik Emilsson, vd och auktoriserad revisor på Revideco.

Revideco har varit engagerade i 20 år i MGI Worldwide. Erik Emilsson har tidigare varit styrelsemedlem för MGI och har även varit dess styrelseordförande.

– I den rollen har jag sett att större nätverk alltid är mer intressanta för medlemmarna, samtidigt som det genom samåendet uppstår stora samordningsfördelar och synergier när nätverket nu blir dubbelt så stort, säger Erik Emilsson.

Annons
Far Online

Återvänder till revisorsyrket: ”En nystart”

9 juli, 2020 Ola Almquist lämnade jobbet som revisor för en tjänst som ekonomichef. Nu har han återvänt.

Så får din byrå godkänd utbildningsplan

8 juli, 2020 Revisorsinspektionen uppdaterar sin vägledning om godkännande av utbildningsplan - för att underlätta för byråerna.

Förtroendet A och O i relationen med kunden

6 juli, 2020 "Auktorisationen tillför ett stort värde för kunden".

”Det är tuffa tider – men de gynnar oss”

3 juli, 2020 Auktoriserade revisorn Carl-Magnus Falk bakom nytt webbaserat boksluts- och årsredovisningsprogram som ska revolutionera redovisningen.

7 nyheter på hållbarhetsområdet

1 juli, 2020 Taxonomier, handlingsplaner, förordningar och direktiv. Och vad är egentligen New Green Deal?

Har lagkraven höjt kvaliteten? – så svarar hållbarhetsexperterna

30 juni, 2020 Sveriges större bolag har krav på sig att hållbarhetsrapportera. Frågan är om det höjt redovisningskvaliteten.

 Upp