Många revisorer mår psykiskt dåligt

31 mars, 2019

Hög arbetsbelastning gör att många ekonomer – och främst revisorer –  har lågt psykiskt välmående. Det visar en färsk studie gjord av en grupp ekonomiforskare vid Linköpings universitet och Högskolan i Kristianstad. Forskarteamet hade med frågor om välmående i Civilekonomernas löneenkät 2017 och fick 9 000 svar. Bland Civilekonomernas medlemmar i revisionsbranschen låg snittvärdet för ohälsa på 14,61. Ett vanligt gränsvärde för ohälsa ligger oftst runt 11–12, något som är ”okej”, enligt Pernilla Broberg, docent i företagsekonomi vid Linköpings universitet.

– På de stora revisionsbyråerna ser arbetssituationen ofta likadan ut. Förutom allt högre arbetsbelastning handlar det om checklistor, tids- och budgetpress. Det blir väldigt många måsten och mycket krav. En del älskar det, men alla gör inte det. Det är det vi ser nu, säger Pernilla Broberg på civilekonomen.se.

Annons
Annons

Peter Dahllöf: ”Tänk brett i början”

10 september, 2019 Med nyfikenheten som kompass har Peter Dahllöf hittat fram till sin position.

”Erfarenhet bästa förberedelsen inför auktorisationen”

9 september, 2019 Drygt två månader kvar till examensdatum för auktorisationssugna redovisningskonsulter. Balans ringer upp tentanden Fredrik Bäck.

Stefan Pärlhem – expert på god sed

6 september, 2019 Bokföringsnämndens chef Stefan Pärlhem driver utvecklingen av framtidens normgivning.

Experten reder ut: Immateriella tillgångar

3 september, 2019 Immateriella tillgångar är ett snårigt område med många fällor. Det ska du ha koll på.

Tre artiklar nominerade till CH Witts pris 2019

3 september, 2019 19 september koras vinnaren eller vinnarna i samband med FAR:s årsstämma.

Vågar ta nya roller

2 september, 2019 Emma Lindequist, auktoriserad revisor, och Maria Svensson, auktoriserad redovisnings­konsult, närmar sig varandra i sättet att arbeta.

 Upp