Klasscoacher från KPMG

22 mars, 2016
Carina Edlund är en av KPMG:s medarbetare som ställt upp som klasscoach inom ramen för My Dream Now. Under hösten 2015 träffade hon vid två tillfällen en niondeklass i Bäckahagens skola i Bandhagen utanför Stockholm, och pratade gymnasieval, yrken, nätverk och hur man skaffar jobb.

– För mig är det en viktig fråga att alla elever ska ha möjlighet att nå behörighet till gymnasiet. Att få upp motivationen tror jag är avgörande och då kan förebilder spela en otroligt viktig roll, säger Carina Edlund, som till vardags är Partner och chef för Risk Consulting samt redovisningsspecialist på KPMG i Stockholm.

My Dream Now är en verksamhet som går ut på att skapa samverkan mellan skolor i förortsområden och arbetslivet. Syftet är att inspirera elever inför ett framtida arbetsliv genom personliga möten med frivilliga yrkesarbetande, både i klassrummet och på arbetsplatser. Hösten 2015 startade KPMG som ett pilotprojekt ett samarbete med My Dream Now i Stockholm, där frivilliga medarbetare kan ställa upp som klasscoacher.

Annons
Annons

”Att bli auktoriserad har alltid varit ett mål”

26 april, 2019 Balans följer: I höst jagar Fredrik Bäck, redovisningskonsult på BDO i Uppsala, auktorisationen hos FAR.

Eva Lindström har koll på EU-pengarna

23 april, 2019 Sverige betalar årligen 24-44 miljarder kronor till EU. Hur vet vi att pengarna redovisas rätt?

Ökad efterfrågan på auktoriserade redovisningskonsulter

17 april, 2019 Allt fler kreditgivare ställer krav. Saknas revisor i bolaget ska det finnas en auktoriserad redovisningskonsult.

Interna diskussioner på KPMG om vd-posten

12 april, 2019 Arbetet med att utse en ny vd på KPMG fortsätter. Ordförande Björn Hallin kommenterar.

Uppsats om IFRS 3 får pris

11 april, 2019 Jasmina Fredelind och Matilda Hellman: Dessa faktorer påverkar valet av goodwill-metod i europeiska företag.

 Upp