Grant Thornton presenterar årsredovisning

17 juni, 2020

Grant Thornton (GT) har i dagarna publicerat sin integrerade års- och hållbarhetsredovisning, med utgångspunkt räkenskapsåret som stängde 30 april 2020. GT:s omsättning ökade med fem procent till drygt 1,6 miljarder med ett rörelseresultat på 13 procent. Andelen kvinnor som är delägare är 33 procent, den högsta i branschen, något Balans berört i Balans jämställdhetsundersökning 2020. Under sista kvartalet var företagets fokus helt och hållet på att hantera coronapandemin.

– Jag är stolt över hur vi med vår ”tillsammans-anda” och vårt starka medarbetarengagemang har hanterat denna period ihop med våra kunder. Även om resan är långtifrån över så förutser jag att hållbarhet kommer vara nyckeln för företag framåt. Och då menar jag att arbeta integrerat med hållbarhet där finansiella och icke-finansiella nyckeltal arbetas med sida vid sida för att ge en komplett bild av verksamheten, säger Anna Johnson, VD Grant Thornton, i en kommentar.

 • Rapportering: ”Det är dags att ta i hand”

  2 juli, 2021 EU:s gröna omställning av ekonomin innebär att hållbarhetsexperterna och redovisningsspecialisterna nu måste samarbeta.

  Modernisering av bokföringslagen – viktigaste punkterna

  2 juli, 2021 En modernisering av bokföringslagen har länge varit på tapeten. Nu har utredningen lämnats till regeringen.

  RI:s nya chefsrevisor: ”Ska inte pilla i detaljer”

  1 juli, 2021 Anna-Karin Brusk Rönnqvist är ny chefsrevisor på Revisorsinspektionen (RI) från 1 juli.

  ”Låt korttidsstödet komma till den nytta som avsågs från början”

  1 juli, 2021 Korttidsstödet har kantats av allvarliga problem - menar Åsa Lundvall och Karin Apelman från FAR.

  ISQM närmar sig – det här ska du ha koll på

  30 juni, 2021 ISQM innebär ett nytt sätt att hantera kvalitetsfrågor på revisionsbyråer.

   Upp