EY lanserar index i jämställdhet

5 maj, 2020

EY lanserar SHE Index, ett nytt initiativ för att öka jämställdheten i svenskt näringsliv. Indexet lanserades först i Norge 2018. Enligt ett pressmeddelande ska indexet ge företagen möjlighet att mäta sin egen utveckling och jämföra med andra företag. Syftet är att motivera företagen att fokusera på ökad jämställdhet och inspirera till hur. Indexet är kostnadsfritt och öppet för alla företag registrerade i Sverige med över 100 anställda. Företagen besvarar 36 frågor inom sex olika kategorier. Baserat på informationen beräknas sedan ett individuellt index mellan 0 och 100 för varje företag, vilket kommer sammanfatta företagets mångfald och inkludering. När minst 50 företag har svarat presenterar EY en rapport. Inbjudan att delta gäller till den 30 juni 2020.

Annons
Far Online

Återvänder till revisorsyrket: ”En nystart”

9 juli, 2020 Ola Almquist lämnade jobbet som revisor för en tjänst som ekonomichef. Nu har han återvänt.

Så får din byrå godkänd utbildningsplan

8 juli, 2020 Revisorsinspektionen uppdaterar sin vägledning om godkännande av utbildningsplan - för att underlätta för byråerna.

Förtroendet A och O i relationen med kunden

6 juli, 2020 "Auktorisationen tillför ett stort värde för kunden".

”Det är tuffa tider – men de gynnar oss”

3 juli, 2020 Auktoriserade revisorn Carl-Magnus Falk bakom nytt webbaserat boksluts- och årsredovisningsprogram som ska revolutionera redovisningen.

7 nyheter på hållbarhetsområdet

1 juli, 2020 Taxonomier, handlingsplaner, förordningar och direktiv. Och vad är egentligen New Green Deal?

Har lagkraven höjt kvaliteten? – så svarar hållbarhetsexperterna

30 juni, 2020 Sveriges större bolag har krav på sig att hållbarhetsrapportera. Frågan är om det höjt redovisningskvaliteten.

 Upp