EY: Hon är världens främsta entreprenör 2020

9 juni, 2020

I dagarna avgjordes vem som blev EY World Entrepreneur Of The Year 2020. Priset gick till Dr. Kiran Mazumdar-Shaw från Indien, som grundat bioteknikföretaget Biocon och är en förebild för kvinnliga entreprenörer i Indien och runt om i världen, skriver EY på webben. Det är tredje gången för en entreprenör från Indien att motta priset och andra gången i utmärkelsens historia som en kvinna får titeln.

– I grunden handlar entreprenörskap om att lösa problem. De största möjligheterna uppstår ofta under de tuffaste tiderna och det har varit min erfarenhet under min entreprenörsresa. Min affärsidé är global hälsovård med allmän tillgång till livräddande mediciner och jag ser mitt ansvar som entreprenör större än att bara leverera värde till aktieägarna, kommenterar Dr. Kiran Mazumdar-Shaw.

Svenska finalisten Pär Svärdson från Apotea delade på andraplatsen tillsammans med övriga finalister i årets tävling, som på grund av rådande coronapandemi anordnades digitalt.

Annons
Far Online

Återvänder till revisorsyrket: ”En nystart”

9 juli, 2020 Ola Almquist lämnade jobbet som revisor för en tjänst som ekonomichef. Nu har han återvänt.

Så får din byrå godkänd utbildningsplan

8 juli, 2020 Revisorsinspektionen uppdaterar sin vägledning om godkännande av utbildningsplan - för att underlätta för byråerna.

Förtroendet A och O i relationen med kunden

6 juli, 2020 "Auktorisationen tillför ett stort värde för kunden".

”Det är tuffa tider – men de gynnar oss”

3 juli, 2020 Auktoriserade revisorn Carl-Magnus Falk bakom nytt webbaserat boksluts- och årsredovisningsprogram som ska revolutionera redovisningen.

7 nyheter på hållbarhetsområdet

1 juli, 2020 Taxonomier, handlingsplaner, förordningar och direktiv. Och vad är egentligen New Green Deal?

Har lagkraven höjt kvaliteten? – så svarar hållbarhetsexperterna

30 juni, 2020 Sveriges större bolag har krav på sig att hållbarhetsrapportera. Frågan är om det höjt redovisningskvaliteten.

 Upp