EY förvärvar designbyrån Doberman

30 mars, 2020

EY köper designbyrån Doberman – och planerar i och med förvärvet fokusera mer på innovation, kundupplevelse och digital design, enligt ett pressmeddelande.

– Dobermans kunskap, erfarenhet och kapacitet kompletterar väl EY:s befintliga kompetens i Norden. Tillsammans kommer vi på ett nytt och unikt sätt kunna hjälpa våra kunder utvecklas och tänka nytt genom att fläta samman strategi- och kundupplevelseperspektivet, säger Jesper Almström, Nordenchef på EY.

– Doberman har idag en över tjugo år lång historia och vi har genom åren blivit uppvaktade av hundratals aktörer. EY är de första som på djupet delar vår principfast höga ambition, säger säger Lisa Lindström, VD på Doberman.

Doberman har cirka 100 medarbetare på kontor i Stockholm och New York. Förvärvet är planerat att ske i maj 2020 förutsatt vissa villkor. Parterna vill inte kommunicera summan av förvärvet, men det handlar om 100 procent av aktierna i designbolaget, skriver Dagens Industri.

Många har ifrågasatt om det är klokt att göra ett köp i så osäkra tider.

– Vi får se hur stor chocken för världen blir. Men om det är något våra kunder är i behov av just nu så är det hjälp med customer experice och digitalisering, säger Jesper Almström till DI.

Tidigare intervju med Dobermans VD Lisa Lindström: ”Ju tryggare du är i en omvärld, desto mer vågar du experimentera”

 • Grant Thorntons VD hyllar medarbetarna: ”Dragit ett tungt lass”

  15 januari, 2021 Trots utmaningarna 2020 har det gått bra för GT. Nu hyllar VD Anna Johnson medarbetarna.

  På kundens villkor

  14 januari, 2021 På Varbergs Revisionsbyrå finns ingen färdig mall – fokus är på kundens individuella behov.

  Svidande kritik mot Tillväxtverkets effektutvärderingar

  13 januari, 2021 Riksrevisionen riktar skarp kritik mot tre myndigheter vars analyser i näringspolitiska insatser brister i tillförlitlighet.

  Vill göra skatterätt lättillgängligt

  12 januari, 2021 Det behövs en ny approach till det skatterättsliga materialet, menar skatterättsprofessorn Eleonor Kristoffersson.

  ”Mycket handlar om tillfälligheter”

  11 januari, 2021 Tacka ja när nya möjligheter ges. Det säger Åsa Pedersen, Auk­toriserad Redovisningskonsult FAR, om karriären.

  Skarpt läge för DAC6 – det här gäller

  8 januari, 2021 Nu börjar implementeringen av informationsplikt för skatterådgivare och revisorer gälla.

   Upp