EY förvärvar designbyrån Doberman

30 mars, 2020

EY köper designbyrån Doberman – och planerar i och med förvärvet fokusera mer på innovation, kundupplevelse och digital design, enligt ett pressmeddelande.

– Dobermans kunskap, erfarenhet och kapacitet kompletterar väl EY:s befintliga kompetens i Norden. Tillsammans kommer vi på ett nytt och unikt sätt kunna hjälpa våra kunder utvecklas och tänka nytt genom att fläta samman strategi- och kundupplevelseperspektivet, säger Jesper Almström, Nordenchef på EY.

– Doberman har idag en över tjugo år lång historia och vi har genom åren blivit uppvaktade av hundratals aktörer. EY är de första som på djupet delar vår principfast höga ambition, säger säger Lisa Lindström, VD på Doberman.

Doberman har cirka 100 medarbetare på kontor i Stockholm och New York. Förvärvet är planerat att ske i maj 2020 förutsatt vissa villkor. Parterna vill inte kommunicera summan av förvärvet, men det handlar om 100 procent av aktierna i designbolaget, skriver Dagens Industri.

Många har ifrågasatt om det är klokt att göra ett köp i så osäkra tider.

– Vi får se hur stor chocken för världen blir. Men om det är något våra kunder är i behov av just nu så är det hjälp med customer experice och digitalisering, säger Jesper Almström till DI.

Tidigare intervju med Dobermans VD Lisa Lindström: ”Ju tryggare du är i en omvärld, desto mer vågar du experimentera”

Annons
Far Online

Återvänder till revisorsyrket: ”En nystart”

9 juli, 2020 Ola Almquist lämnade jobbet som revisor för en tjänst som ekonomichef. Nu har han återvänt.

Så får din byrå godkänd utbildningsplan

8 juli, 2020 Revisorsinspektionen uppdaterar sin vägledning om godkännande av utbildningsplan - för att underlätta för byråerna.

Förtroendet A och O i relationen med kunden

6 juli, 2020 "Auktorisationen tillför ett stort värde för kunden".

”Det är tuffa tider – men de gynnar oss”

3 juli, 2020 Auktoriserade revisorn Carl-Magnus Falk bakom nytt webbaserat boksluts- och årsredovisningsprogram som ska revolutionera redovisningen.

7 nyheter på hållbarhetsområdet

1 juli, 2020 Taxonomier, handlingsplaner, förordningar och direktiv. Och vad är egentligen New Green Deal?

 Upp