Digitala ärenden inom EU underlättas

18 december, 2020

Nya portalen Your Europe ska underlätta för privatpersoner och företagare att utföra ärenden digitalt inom hela EU, samt hitta information om bland annat nationella regler och rättigheter. Det meddelar Skatteverket på webben.

Den första etappen består av etableringen av portalen Your Europe som innehåller information från statliga myndigheter. Nästa etapp sker i december 2022 då också kommuner och regioner kommer bidra med information till portalen. I december 2023 ska även digitala tjänster finnas på plats som gör det möjligt att utföra digitala ärenden över gränserna.

Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) är utsedd till nationell samordnare för arbetet med att införa EU-förordningen om en gemensam digital ingång i Sverige.

 • Tentand om revisorsprovet: ”Snabbaste sex timmar jag upplevt”

  18 januari, 2021 Elvira Stehn var en av tentanderna som skrev revisorsprovet i hemstaden Luleå.

  Grant Thorntons VD hyllar medarbetarna: ”Dragit ett tungt lass”

  15 januari, 2021 Trots utmaningarna 2020 har det gått bra för GT. Nu hyllar VD Anna Johnson medarbetarna.

  På kundens villkor

  14 januari, 2021 På Varbergs Revisionsbyrå finns ingen färdig mall – fokus är på kundens individuella behov.

  Svidande kritik mot Tillväxtverkets effektutvärderingar

  13 januari, 2021 Riksrevisionen riktar skarp kritik mot tre myndigheter vars analyser i näringspolitiska insatser brister i tillförlitlighet.

  Vill göra skatterätt lättillgängligt

  12 januari, 2021 Det behövs en ny approach till det skatterättsliga materialet, menar skatterättsprofessorn Eleonor Kristoffersson.

   Upp