Deloitte: Unga viktiga för återuppbyggnaden av ekonomin

3 juli, 2020

– Trots osäkerhet och nedslående förutsättningar uttrycker millennials and Gen Z imponerande motståndskraft och en önskan att bidra till förbättring. Dessa generationer kommer spela en stor roll i återuppbyggnaden av vår ekonomi och vårt samhälle efter pandemin, och förstås i att forma vår framtid i stort, säger Josefine Liljeqvist, partner inom Human Capital på Deloitte i Sverige.

Deloittes färska rapport 2020 Millennial Survey visar på två tendenser hos de unga. Å ena sidan är de oroliga för ekonomin, sin långsiktiga karriär och familjens välbefinnande, å andra sidan ser de den nuvarande situationen som en chans att driva förändring, skriver Deloitte på webben.

Årets rapport har genomförts vid två omgångar; före och efter coronapandemin. Millennials är personer födda 1983-94 och med Generation Z avses personer födda 1995-2002.

Annons
Far Online

Återvänder till revisorsyrket: ”En nystart”

9 juli, 2020 Ola Almquist lämnade jobbet som revisor för en tjänst som ekonomichef. Nu har han återvänt.

Så får din byrå godkänd utbildningsplan

8 juli, 2020 Revisorsinspektionen uppdaterar sin vägledning om godkännande av utbildningsplan - för att underlätta för byråerna.

Förtroendet A och O i relationen med kunden

6 juli, 2020 "Auktorisationen tillför ett stort värde för kunden".

”Det är tuffa tider – men de gynnar oss”

3 juli, 2020 Auktoriserade revisorn Carl-Magnus Falk bakom nytt webbaserat boksluts- och årsredovisningsprogram som ska revolutionera redovisningen.

7 nyheter på hållbarhetsområdet

1 juli, 2020 Taxonomier, handlingsplaner, förordningar och direktiv. Och vad är egentligen New Green Deal?

Har lagkraven höjt kvaliteten? – så svarar hållbarhetsexperterna

30 juni, 2020 Sveriges större bolag har krav på sig att hållbarhetsrapportera. Frågan är om det höjt redovisningskvaliteten.

 Upp