BFN söker redovisningsexpert

11 december, 2019

Bokföringsnämnden, BFN söker en redovisningsexpert till kansliet i Stockholm. Kansliet arbetar bland annat med framtagande av redovisningsnormer för onoterade företag och anpassning av dessa till exempelvis ny lagstiftning och ny teknik.

Bland annat det och BFN:s översyn av K2- och K3-regelverken blir en del av arbetsuppgifterna i tjänsten. Sökande bör ha en bakgrund som redovisningsspecialist eller revisor, med relevant akademisk examen och erfarenhet av kvalificerade redovisningsfrågor inom BFN:s regelverk.

Meriterande för tjänsten är kunskaper i K3, IFRS, koncernredovisning, redovisningsteori och sambandet mellan redovisning och beskattning. Auktoriserade revisorer kan behålla sin titel under en anställning hos BFN, om ansökan sker om detta till Revisorsinspektionen.

Läs mer om tjänsten på BFN:s hemsida.

Annons
Far Online

Återvänder till revisorsyrket: ”En nystart”

9 juli, 2020 Ola Almquist lämnade jobbet som revisor för en tjänst som ekonomichef. Nu har han återvänt.

Så får din byrå godkänd utbildningsplan

8 juli, 2020 Revisorsinspektionen uppdaterar sin vägledning om godkännande av utbildningsplan - för att underlätta för byråerna.

Förtroendet A och O i relationen med kunden

6 juli, 2020 "Auktorisationen tillför ett stort värde för kunden".

”Det är tuffa tider – men de gynnar oss”

3 juli, 2020 Auktoriserade revisorn Carl-Magnus Falk bakom nytt webbaserat boksluts- och årsredovisningsprogram som ska revolutionera redovisningen.

7 nyheter på hållbarhetsområdet

1 juli, 2020 Taxonomier, handlingsplaner, förordningar och direktiv. Och vad är egentligen New Green Deal?

Har lagkraven höjt kvaliteten? – så svarar hållbarhetsexperterna

30 juni, 2020 Sveriges större bolag har krav på sig att hållbarhetsrapportera. Frågan är om det höjt redovisningskvaliteten.

 Upp