Anna Svanberg ny vd för EY i Sverige

12 december, 2019

EY får ny ledning när Anna Svanberg tar över som vd 1 februari 2020, som vd för Ernst & Young AB. Det framgår av ett pressmeddelande. Anna Svanberg är partner och auktoriserad revisor och har arbetat på EY sedan 2002, främst med EY:s noterade revisionskunder, samt med kunder inom Private Equity och Life Science. Hon ingår också i EY:s Family Enterprise-team, vars roll är att stötta ägare och deras familjer i Norden och Sverige.

Magnus Kuchler tillträdde 14 september som Sverigechef. Han har arbetat på EY sedan 1997, i början som managementkonsult. Magnus Kuchler har även varit med att bygga upp EY:s rådgivning inom outscourcing. Även han är partner och han är även chef för EY:s marknadssegment för Advanced Manufacturing & Mobility, AM&M i Norden. Magnus Kuchler ingår även i den nordiska ledningen.

Nuvarande vd för EY i Sverige, Jonas Svensson, fortsätter i rollen som ansvarig för revisionsverksamheten i Sverige. Tidigare Sverigechefen Jesper Almström har gått till en ny roll som Nordenchef för EY.

Annons
FAR Online

”Våga utmana dig själv”

25 februari, 2020 Johanna Svensson: "Jag har haft förmånen att ha kollegor som har trott på mig".

Balans ökar närvaron på sociala medier

24 februari, 2020 Sedan flera år finns Balans på Twitter. Nu tar tidningen även steget in på LinkedIn.

Först ut med separata uppladdningar

19 februari, 2020 Nu har de första årsredovisningarna och revisionsberättelserna lämnats in till Bolagsverket via separata filer.

Äntligen Auktoriserad Redovisningskonsult FAR: ”Lättnad att få resulta­tet”

17 februari, 2020 Auktoriserad Redo­visningskonsult FAR. Balans har följt Fredrik Bäck från förberedelsekurs till tentamen.

Digital revisionsberättelse separat – flera programvaruleverantörer godkända

14 februari, 2020 Tre programvaruleverantörer erbjuder uppladdning av årsredovisningen och revisionsberättelsen från separata filer - fler på ingång.

Ägarna till Adrian & Partners lämnar – blir revisionskonsulter

13 februari, 2020 Nu ska Helena Adrian och Mats Olsson skapa sig en ny karriär som fristående revisionskonsulter.

 Upp