Anna Svanberg ny vd för EY i Sverige

12 december, 2019

EY får ny ledning när Anna Svanberg tar över som vd 1 februari 2020, som vd för Ernst & Young AB. Det framgår av ett pressmeddelande. Anna Svanberg är partner och auktoriserad revisor och har arbetat på EY sedan 2002, främst med EY:s noterade revisionskunder, samt med kunder inom Private Equity och Life Science. Hon ingår också i EY:s Family Enterprise-team, vars roll är att stötta ägare och deras familjer i Norden och Sverige.

Magnus Kuchler tillträdde 14 september som Sverigechef. Han har arbetat på EY sedan 1997, i början som managementkonsult. Magnus Kuchler har även varit med att bygga upp EY:s rådgivning inom outscourcing. Även han är partner och han är även chef för EY:s marknadssegment för Advanced Manufacturing & Mobility, AM&M i Norden. Magnus Kuchler ingår även i den nordiska ledningen.

Nuvarande vd för EY i Sverige, Jonas Svensson, fortsätter i rollen som ansvarig för revisionsverksamheten i Sverige. Tidigare Sverigechefen Jesper Almström har gått till en ny roll som Nordenchef för EY.

Annons
Far Online

Senareläggning av informationsplikt för skatterådgivare allt närmare

3 juni, 2020 Riksdagen öppnar upp för att skjuta på införandet av rapporteringsplikten avseende vissa gränsöverskridande arrangemang (DAC6).

RI: Revisorerna väntas få större ansvar för hållbarhet  

2 juni, 2020 Revisorer har låg kunskap inom hållbarhet anser specialister. RI är försiktig med att dra slutsatser.

”Ha inte för bråttom!”

29 maj, 2020 Testa dig fram! Det karriärtipsar Jessica Herrlin - byråledare Baker Tilly Halmstad.

5 frågor och svar om Reko kopplat till lön

28 maj, 2020 Är det bara auktoriserade lönekonsulter som ska följa Reko? Och hur är det med tystnadsplikten?

”Det går faktiskt att påverka systemet”

27 maj, 2020 Helene Agélii, NRF: Internationell standardsättning är en tungrodd process. Men den går att påverka.

ISA är en global produkt medan IFRS är en europeisk

27 maj, 2020 Det finns både likheter och skillnader i hur redovisningsstandarder respektive revisionsstandarder kommer till.

 Upp